Blog

Heti egy kilótól is megszabadulhatsz a cellulitisz masszázzsal!

Sok olyan újdonsült anyukával találkoztam már, akik teljesen el voltak keseredve a várandósság miatt felszedett plusz kilók és a testükön kialakult cellulitisz miatt. Tudom, borzalmasan nehéz ez, hiszen az anya szereppel együtt számos új feladat hárul rád, azonban nem szabad elfelejtened, hogy nem csak anya vagy, hanem NŐ is! Bizony, csupa nagy betűkkel! Ha most szomorúan bólogatsz, mert nem szívesen nézel tükörbe az utóbbi időszakban, akkor van számodra egy jó hírem: segítek neked visszanyerni a régi formádat. Ha benne vagy, megszabadulhatsz a combodon és a fenekeden levő narancsbőrtől és együtt „elűzzük” a hájredőket is, amelyek annyira zavarnak téged. Így nem csak egészségesebb leszel, de a bomba formádat biztosan a párod sem fogja szó nélkül hagyni. Continue reading “Heti egy kilótól is megszabadulhatsz a cellulitisz masszázzsal!”

Mikor érezhetem, hogy mozog a pocakban a babám?

Számtalan kérdés érkezik hozzám a kismamáktól a magzat mozgásával kapcsolatban. Aggódik, aki még soha nem érezte és izgul az is, aki már érezte a mocorgást, viszont az utóbbi időben alábbhagyott az aktivitás. Ez természetesen teljesen érhető, hiszen minden édesanya azt szeretné, ha minden rendben zajlana le a terhesség alatt. Pont azért írom ezt a posztot, hogy megnyugtassalak. Continue reading “Mikor érezhetem, hogy mozog a pocakban a babám?”

Az apának már a terhesség első napjától fontos szerepe van!

Az apák szerepe a családban igen magas értékű, ez az igen fontos titulus pedig már egészen a terhesség megállapításától lényeges. Sokan úgy gondolják, hogy az anya már a teszten megjelenő két csíkot követően belecsöppen a szerepébe, míg az apa esetében mindez várat magára az első nagy találkozásig. Pedig korántsem így van! Continue reading “Az apának már a terhesség első napjától fontos szerepe van!”

Miért keményedik a has terhesség alatt?

Ha éppen a babavárás csodáit élvezed, viszont újra és újra aggódsz amiatt, hogy olykor megkeményedik a pocakod, akkor ezt a bejegyzés most neked szól. Magamról tudom, hogy mikor az első gyermekemet vártam, mindig kétségbe estem, amikor úgy éreztem, keményedik a hasam, főleg, amikor már a harmadik trimeszterben jártam. Pedig nem kell ettől annyira megijedni, megmutatom, mi van ennek a jelenségnek a hátterében! Continue reading “Miért keményedik a has terhesség alatt?”

Kevesen beszélnek róla, pedig nagyon fontos: a szétnyílt hasizom

A terhesgondozás során mind a nőgyógyásznál, mind pedig a védőnőnél nagyon sokféle dologról esik szó a várandósságról, a baba fejlődéséről, mind pedig a te egészséged szempontjából is. Ugyanakkor azt tapasztalom, hogy nagyon kevés szakember fektet hangsúlyt a szülés utáni hasizom visszaállításra és a legtöbb újdonsült édesanya nem is tud róla, milyen állapotban van a hasfala, miután életet adott a gyermekének. Pedig nem csak esztétikai szempontból fontos a hasizom visszaállítás, de egészségügyi problémák is adódhatnak belőle a későbbiekben. Tarts velem és ebben a bejegyzésben elmondom, miről is van szó pontosan! Continue reading “Kevesen beszélnek róla, pedig nagyon fontos: a szétnyílt hasizom”

3 dolog, amit fontos tudnod a babád védelméről a nyári hőségben

Ha újdonsült anyuka vagy, nyilván neked is sok fejtörést okoz, hogy védhetnék meg a babád bőrét a naptól most, hogy végre beköszöntött a jó idő. Mivel a picik bőre sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké, valóban nagyon fontos az odafigyelés. Íme három dolog, amit fontos tudnod a babád védelméről a nyári hőségben. Continue reading “3 dolog, amit fontos tudnod a babád védelméről a nyári hőségben”

Így légy kiegyensúlyozott a szoptatási időszakban!

Ha most a címet olvasva arra gondolsz, hogy micsoda badarság ez, hiszen mióta megszületett a gyermeked, nem aludtad ki magad rendesen és biztos nem pont szoptatás közben fogsz tudni feltöltődni, a helyzet az, hogy tévedsz! Ugyanis tudok segíteni abban, hogy eltölts egy különleges órát gyermekeddel úgy, hogy te is kikapcsolódsz és ő is jól lakik és jól érzi magát. Azért fejlesztettem ki ezt a kismama masszázst, hogy a szoptatás időszakában is tudj pihenni és akár a babáddal együtt kikapcsolódni. Ez rólad szól, ez a te időd! Megmutatom, miről is van szó!

Continue reading “Így légy kiegyensúlyozott a szoptatási időszakban!”

A kismama masszázs fizikailag és lelkileg is sokat segít!

Sokan fordultok hozzám azzal a kérdéssel, hogy mégis miben segít a kismama masszázs. Persze sokat beszéltünk már arról, hogy milyen pozitív hatásai vannak a rendszeres, általam kidolgozott kismama masszázsnak, éppen ezért ezúttal történeteket hoztam nektek hogy lássátok, milyen sok előnye van, ha jártok hozzám a várandósság alatt. Continue reading “A kismama masszázs fizikailag és lelkileg is sokat segít!”

Ne ess kétségbe, ha begyulladtak a melleid!

Ne ess kétségbe, de légy nagyon résen és kezeld tudatosan a problémát, így elkerülheted a további szövődményeket! Az újdonsült anyukák körében nem ritka a mellgyulladás, bár tény, hogy leginkább alkattól függ ennek kialakulása és nem mindenki találkozik ezzel a jelenséggel. Ennek ellenére nagyon fontos figyelni a tüneteket, hiszen ha időben észreveszed a gyulladást, hamar megszabadulhatsz a kellemetlenségektől és nem kell hetekig küzdened a gyógyulással és a fájdalommal. Continue reading “Ne ess kétségbe, ha begyulladtak a melleid!”