4 dolog, amiben segít a kismama masszázs!

A kismama masszázsnak számos pozitív hatása van, amelyek mindegyike nagyon fontos a várandósság időszakában. Hiszen a stresszmentesség pontosan annyira lényeges ezekben a hónapokban mint a vizesedés elkerülése vagy a hátfájás megszüntetése. Hiszen a babavárás egy áldott állapot, amelynek minden percét kiélvezheted ha rendszeresen masszíroztatsz!

1. Megszűnik a hátközépi fájdalom

Járt nálam olyan kismama, akinél a hátközépnél jelentkezett nyilalló, erős fájdalom, ami miatt sem ülni, sem feküdni nem tudott és sokszor sírva fakadt az elviselhetetlen érzés miatt. Így volt ez egészen a terhesség 13. hetéig, amikor hozzám fordult és a második masszázs alkalom után megszűnt a fájdalom. A terhesség végéig rendszeresen járt hozzám, így a fájdalom nem tért vissza és kiélvezhette a babavárás minden pillanatát.

2. Elkerülhető a terhességi toxémia

Több olyan édesanya járt már nálam, akiknél az előző terhességek során felmerült a toxémia és nagyon aggódtak amiatt, hogy újra kialakulhat. Rendszeresen jártak hozzám kismama masszázsra és a számos előny mellett amit a hétköznapokban tapasztaltak, örömmel konstatálták mindannyian, hogy ezúttal nyoma sem volt a toxémiának, a babavárás időszaka kiegyensúlyozott, a szülés pedig komplikációmentes volt.

3. Csökkenti a stresszt

Sok olyan kismama van, akinek nem csak fizikailag, de pszichésen is sokat segít a kismama masszázs. Járt nálam olyan kismama, aki szorongott a terhesség alatt. Olyan gondolatok jártak a fejében, hogy képes-e arra, hogy megszülje, felnevelje a gyermeket és emiatt fizikailag is nagyon feszültek lettek az izmai. A masszázs során fizikailag és pszichésen is lazítottam, így mire szülésre került a sor, mindenre képesnek érezte magát és elmúltak a negatív gondolatai.

4. Vizesedés

Nem egyszer fordult elő az sem, hogy olyan kismamák jöttek el hozzám, akik az előző várandósságok alatt nagyon vizesedtek és emellett 20-25 kilóval is többet mutatott a mérleg a terhesség utolsó heteiben. Azonban a kismama masszázs segítségével elkerülték a vizesedést, valamint a plusz súly is csaknem 10 kilóval kevesebb volt a korábban tapasztaltaknál.
Volt olyan kismama is aki hozzám fordult segítségért, aki nem tudott aludni éjszaka, olyan fájdalmai voltak a vizesedés miatt. Mikor rendszeresen kezdett hozzám járni, megszűntek a tünetei és újra pihentetőek voltak az éjszakái.


Ha már a terhesség elejétől igénybe veszed a kismama masszázst, akkor elkerülheted a nagy mértékű vizesedést, bőröd striásodását, mivel nem ugrik meg hirtelen a súlyod. Heti egyszeri kismama masszázzsal megszüntethető a hát- és derékfájdalom is. Azáltal, hogy a masszázzsal lazítom a medence és csípő körüli izmaidat, több hely lesz majd a babádnak, hogy elférjen. A kismama masszázs közben gyakran átbeszéljük az aktuális érzéseidet, együtt végigmegyünk a babavárás útján. Segítek felkészülni lelkileg és testileg is a fizikai és érzelmi folyamatokra, amit végigélsz most. Ide kattintva bővebben is olvashatsz a kismama masszázsról.