5 fontos dolog, amire a terhességed második felében figyelned kell!

Ha eljöttek a babavárás utolsó hónapjai, bizony egyre több dologra kell odafigyelned mind a tested, mind a lelked, mind pedig az új élethelyzetre való felkészülés szempontjából. Ebben a bejegyzésben azokat a dolgokat gyűjtöttem össze, amelyekre mindenképpen ajánlott figyelmet fordítanod a harmadik trimeszterben!

1. Ha vizesedik a lábad, elnehezednek a végtagjaid, több mint 8 kg-ot híztál és eddig nem tetted meg, mindenképpen keress fel kismama masszőrt, aki nyirokmasszázzsal segíti a plusz folyadék kiürülését. Ettől sokkal jobb lesz a közérzeted és számos más pozitív hatása is van. Ide kattintva bővebben is olvashatsz a kismama masszázsról. 

2. Pihenj ugyan annyit egy nap, mint amennyit aktív voltál. Napi 1-2 program éppen elég, nem kell több ilyenkor. Ez ugyan a jelen helyzetben nehezedre eshet de hidd el, a baba érkezése nem a pihenésről szól majd az első napokban!

3. Ne halaszd az utolsó utáni pillanatra a fészekrakás befejezését, mert akkor a babának nem lesz kedve időben jönni. Nyugodtabb és pihentebb leszel, ha az utolsó hetekre már minden rendben és készen van.

4. Töltsetek a pároddal olyan sok időt együtt aktívan, egymásra figyelve, amennyit csak tudtok!

5. Készüljetek fel együtt apás szülésfelkészítéssel a nagy eseményre és érdemes bejelentkezned a szoptatási és babaápolási tanfolyamra is, hiszen így nem érnek majd titeket meglepetések és minden kérdésetekre választ kaphattok!