5 tipp, melyek segítségével elkerülheted a terhesség alatti striásodást!

A terhesség áldott állapot, ám vannak igazán bosszantó velejárói is, mint például a striák megjelenése. Sokan úgy vélik, szerencse kérdése, hogy megjelennek-e ezek a makacs csíkok a hason vagy a test egyéb területein. Fontos azonban tudni, hogy te is tehetsz ellenük! Íme 5 tipp, melyek segítségével elkerülheted a terhesség alatti striásodást!

1. Tápanyagokban gazdag táplálkozás

Lényeges, hogy táplálkozz kiegyensúlyozottan és kívánósság ide vagy oda, fogyassz olyan élelmiszereket, amelyek jót tesznek a bőrnek. Ez ugyanis nem csak neked és a babának, de a bőrödnek is jót tesz.

2. Megfelelő folyadékbevitel

A vízre szüksége van a szervezetednek a hidratáltsághoz, így akkor is fontos legalább napi 1,5-2 liter vizet meginnod, ha vizesedsz és úgy érzed, ezzel csak még rosszabb lesz a helyzet. Fontos ennek kapcsán tudnod, hogy a folyadékfogyasztás bizony segíti a felesleges víz távozását a szervezetedből.

3. Kismama masszázs

Ha már a terhesség elejétől igénybe veszed a kismama masszázst, akkor elkerülheted a nagy mértékű vizesedést, bőröd striásodását, mivel nem ugrik meg hirtelen a súlyod. Ezzel kapcsolatban ide kattintva tájékozódhatsz részletesen.

4. Mozgás

A sport serkenti a vérkeringést és javítja a bőr rugalmasságát, így terhesség alatt sem érdemes lemondanod a mozgásról, bár hangsúlyozandó, hogy ehhez szükséged lesz az orvosod hozzájárulására, valamint egy megfelelő szakemberre is!

5. Testápolás

A fentiek mellett nagyon fontos a mindennapi testápolás is, amelyhez használhatsz bőrradírt is.