Asszertív kommunikációval lehet boldog a kapcsolatod!

Úgy gondolod, úgysem értene meg, ezért inkább el sem mondod neki amit érzel? Pedig jó lenne ha beszélgetnétek, ugyanis a szerelmi és családi viszonyaink sikeressége 80%-ban a kommunikációnkon múlik. Persze nem mindegy, hogy közlöd a dolgokat. Ha szeretnéd, hogy többé ne értsenek félre, ha nem szeretnél senkit megsérteni, és jó lenne ha elég figyelmet kapnál, akkor számodra az asszertív kommunikáció lesz a megoldás.

Sokszor ahelyett, hogy elmondanánk azt, hogy mit érzünk és mire van szükségünk, azt várjuk, hogy a környezetünk kitalálja, hogy mire vágyunk. Ezt többnyire azért tesszük, mert félünk attól, hogy ha megnyílunk és kérünk, visszautasításba ütközünk. Fontos a kommunikáció – a kommunikációval ki tudjuk fejezni a másiknak az igényeinket, érzelmeinket és el tudjuk ismerni a másik igényeit, érzelmeit, figyelmet tudunk adni és kapni. Ne aggódj, nem kell magadtól megoldani ezt a problémát, segítek neked!

Mit jelent az asszertív kommunikáció?

Az asszertív kommunikáció együttműködő, együttérző kommunikációt jelent. Lényege, hogy bosszankodás helyett megértés és bizalom alakuljon ki közted és partnered között. Ez a kommunikációs technika mindenfajta emberi kapcsolatban használható lesz, pl.: a pároddal, a gyerekeddel, de akár munkahelyeden és barátságaidban is. Az eredménye pedig az, hogy a veszekedések helyett viták lesznek, valamint az emberi viszonyaidban is segítséget nyújt. Hozzájárul ahhoz, hogy jól tudj kapcsolódni másokhoz és közelebb tudd magadhoz engedni azokat, akik szeretnek.

Kinek ajánlott az asszertív kommunikáció elsajátítása?

Ha úgy érzed, hogy nem ért meg a környezeted és gyakran csak veszekedés lesz abból, ha elmondod amit érzel, esetleg olykor fogalmad sincs arról, hogy másik ember mit érez vagy mire van szüksége tőled, akkor most a legjobb helyen jársz. Akkor is helyed van az asszertív kommunikációs tréningen, ha azt tapasztalod, hogy nem tudod elmondani jól azt, amit szeretnél vagy ha a környezeted azt jelzi vissza feléd, hogy bántó, agresszív módon kommunikálsz.

Szóval ha van kedved ezentúl kertelés és gyomorideg nélkül kommunikálni a szeretteiddel és jó lenne egy kicsit végre nem vitatkozni a pároddal hanem tényleg beszélgetni, akkor akár most azonnal tehetsz mindezért. Légy magabiztosabb és kiegyensúlyozottabb úgy, hogy közben több törődést, figyelmet és szeretetet tudsz majd kapni a környezetedtől!
Ha szívesen kipróbálnád a tanfolyamot,
akkor most az ünnepi kuponakció keretében kedvezményesen megteheted ezt. Kattints ide a részletekért!