Mi a különbség a kismama masszázs és a szülés utáni masszázs között?

A bejegyzés címéből már te magad is sejtheted, hogy a kétféle masszázs nem csupán abban különbözik, hogy az egyik a terhesség alatt, míg a másik a szülést követően zajlik. Ugyanis bár az alapok ugyanazok, mégis eltérőek ezek az általam kifejlesztett eljárások, amelyek az édesanyák testi és lelki problémáira egyaránt megoldást jelentenek.

A kismama masszázs a terhesség alatt jelentkező kellemetlenségeken segít

Ha hátfájás vagy derékfájdalom gyötör, dagadnak a lábaid van vizesedsz, akkor nem kérdés, hogy érdemes hozzám fordulnod. Ugyanígy igaz ez akkor is, ha izomfeszüléstől szenvedsz vagy megjelentek a striák a testeden. Mivel a masszázs segít elkerülni a vizesedést, a túlzott hízást is elkerülheted, emellett pedig az alagút szindróma is enyhíthető és megelőzhető ilyen módon. Túlhordás esetén gyakran a természetes szülésmegindulást is elő lehet vele segíteni.

Mindezek által az általános közérzeted és a kondíciód is jobb lesz. Ha pedig eddig álmatlan éjszakák gyötörtek, ettől is megszabadulhatsz. Ráadásul minél előbb elkezdesz rendszeresen masszázsra járni, annál jobb, ugyanis ha már a terhesség elejétől igénybe veszed a kismama masszázst, akkor elkerülheted a nagy mértékű vizesedést és bőröd striásodását is, mivel nem ugrik meg hirtelen a súlyod.

Most karácsonyi kuponjaim között olyat is találsz, amellyel kedvezményes áron jöhetsz el hozzám egy alkalommal masszázsra.

A szülés utáni masszázs egyben szülésfeldolgozás is!

Sokat beszéltünk már arról, hogy milyen félelmei lehetnek egy kismamának és mire számíthat a szülés kapcsán. Azonban azt is nagyon fontosnak tartom, hogy legyen szó arról is, mi zajlik le azokban az édesanyákban, akik már túl vannak a szülésen. Hiszen ez egy hatalmas esemény egy nő életében és mint minden hasonló történést, ezt is érdemes valamilyen módon feldolgozni, akár rossz, akár jó élmény volt. Hiszen szülés után rögtön belecsöppensz az új szerepedbe, a szülés közben történt események pedig rendszerint kibeszéletlenül maradnak. Ez pedig jó és rossz élmények esetében sem jó a lelkednek.

Ezért találtam ki számodra ezt a lehetőséget, hogy masszázs közben elmesélhesd a szülésedet. Ez segítséget ad, hogy jól fel tudd dolgozni azokat az érzéseket, amik maradnak benned a szüléseddel kapcsolatban. Emellett fontos tudnod azt is, hogy mivel a prolaktin szint magas a szoptatási időszak első négy hónapjában, ezért trombózis veszélyt jelentenek a sima masszázsok, ezért is ajánlom ezt a speciális lehetőséget.
Tudom, úgy tűnhet, hogy a baba érkezése után semmire sincs időd, magadra meg végképp nem, pedig fontos, hogy pihenj egy kicsit és magaddal is foglalkozz. Miközben masszírozlak, aközben hallgatom a történetedet. Bármit elmondhatsz, elmesélhetsz nekem vagy kérdezhetsz nyugodtan.


Szülésélményed feldolgozása után teljesen érthetővé válik számodra az, hogy mi miért történt. Így nem maradnak majd benned olyan stresszes élmények vagy ki nem mondott gondolatok, érzések, amik zavarnának a jövőben, esetleg a következő szülésednél félelmet keltenének. Rengeteg mindent meg lehet előzni ezáltal.
Gyere bátran a gyermekeddel együtt, masszázs és beszélgetés közben akár meg is szoptathatod, így nem kell aggódnod amiatt, hogy sietned kell haza hozzá.

Most karácsonyi kuponjaim között olyat is találsz, amellyel kedvezményes áron jöhetsz el hozzám egy alkalommal szülés utáni masszázsra.