Mit jelent az alagút szindróma és mit tehetsz ellene?

A helyzet az, hogy ha a terhesség alatt azt tapasztalod, hogy zsibbadnak az ujjaid és a kézfejed, esetleg vizesedik, megdagad a csuklód vagy ínhüvelygyulladás alakul ki, akkor bizony igen erős a gyanú, hogy kialakult nálad a kéztő-alagút szindróma. Nyugalom, nem szükséges miatta kétségbe esned, ugyanis ez a várandósok bizonyos százalékánál előfordulhat. Fontos tudnod azonban, hogy ez alkati dolog, ám a tünetek enyhítésében sokat segíthet az általam kifejlesztett, speciális kismama masszázs.

Mit is az az alagút szindróma és mit tehetsz ellene terhesség alatt?

A jelenség hátterében az ujjak hajlító inainak és azok környezetének a gyulladása áll. A fentebb felsorolt tipikus tünetek mellett előfordulhat az is, hogy a csukló dagadása nem látszik, ennek ellenére a szindróma mégis fennáll. Az ezzel járó kellemetlenségek enyhítésére különösen alkalmas az általam gyakorolt kismama masszázs, amely – más ilyen típusú masszázsokkal ellentétben – már a terhesség első heteitől alkalmazható. Ennek a gyógyhatású, speciális kezelésnek köszönhetően pedig csökken a fájdalom és a vizesedés.

Mi történik a kismama masszázs során?

Amellett, hogy speciális mozdulatokkal megmasszírozlak, a kismama masszázs közben gyakran átbeszéljük az aktuális érzéseidet, együtt végigmegyünk a babavárás útján. Segítek felkészülni lelkileg és testileg is a fizikai és érzelmi folyamatokra, amit végigélsz most. Ide kattintva részletesen olvashatsz mindezzel kapcsolatban.