Nem kell csikizni a baba talpát, ha elalszik szopizás közben!

Bizony sokan tanácsolják a mai napig, hogy ha a kisbaba elalszik szopizás közben, minél előbb fel kell ébreszteni akár úgy is, hogy megcsikized a talpát vagy meghúzgálod a haját. A helyzet viszont az, hogy erre az égvilágon semmi szükség és csak feleslegesen okozol kellemetlen perceket vele a gyermekednek.

A szoptatás az édesanya és a baba között egy különleges kapocs, amire fontos időt szánni. Különösen újszülöttek esetében igaz ez, hiszen egyrészt nekik még nincs olyan kiforrott szopizási technikájuk, mint idősebb társaiknak, ráadásul minden egyes porcikájukkal kívánják édesanyjuk közelségét. Vagyis az, hogy táplálod őt, nem egyszerűen az evés miatt fontos, hanem érzelmileg is sokat jelent számára. Mivel nekik még igen nagy az alvásigényük, előfordulhat, hogy a nagy nyugalomban el-elalszik a melleden, azonban ezzel az égvilágon semmi gond nincs. Inkább élvezd, ahogy nyugodtan szuszog az öledben!

Semmi szükség arra, hogy felébreszd!

Hatalmas tévhit az, hogy mikor a baba elalszik szopizás közben, mindenképpen fel kell ébreszteni és ha kell, csikizni kell a talpát vagy meghúzni a haját. Képzeld csak el, ha neked erre kellene ébrednek a legszebb álmodból. Nem kellemes, igaz? Ráadásul fontos tudnod azt is, hogy körülbelül ugyanannyi alvásra és evésidőre van szüksége még a babának az első 6 hétben, ezért reflex mozgás a szopás, hogy közben is aludhasson

Ha felázik vagy kisebesedik a mellbimbód, az nem emiatt lesz!

A tévhit alapját az adja, hogy ha a gyermek a mellbimbóddal a szájában alszik el, akkor felázik is kisebesedik. A helyzet viszont az, hogy ha jelentkeznek is ezek a kellemetlen tünetek, az nem emiatt lesz. Ilyenkor érdemes hozzám fordulnod, ugyanis a szoptatási tanfolyam keretein belül elmondom neked, mire érdemes figyelned és hogyan kerülheted el mindezt. A tanfolyam az anya működését és a gyerek működését hangolja össze, a baba igényei szerint.