Úgy érzed, mintha mostanában a falnak beszélnél?

Már ezerszer elmondtál valamit a párodnak vagy valamelyik családtagodnak, mégis úgy érzed, mintha más nyelven beszélnél és nem értik a mondandód lényegét? Ha úgy érzed, ezzel a helyzettel muszáj lesz kezdened valamit, mert folyamatos a feszültség és nem ritkák a viták sem, tudok neked segíteni!

A helyzet az, hogy sokszor ahelyett, hogy elmondanánk azt, hogy mit érzünk és mire van szükségünk, azt várjuk, hogy a környezetünk kitalálja mire vágyunk. Ezt többnyire azért tesszük, mert félünk attól, hogy ha megnyílunk és kérünk, visszautasításba ütközünk.

Fontos a kommunikáció – a kommunikációval ki tudjuk fejezni a másiknak az igényeinket, érzelmeinket és el tudjuk ismerni a másik igényeit, érzelmeit, figyelmet tudunk adni és kapni. Ám ha kommunikációról van szó, lényeges az is, hogy megfelelően adjuk át a bennünk levő érzéseket.

Megoldás az asszertív kommunikáció!

Ha részt veszel egy asszertív kommunikációs tanfolyamon nálam, utána nyíltan és őszintén tudod megmutatni magadat majd az embereknek, mit érzel. A környezetednek pedig egyértelmű és világos lesz, hogy mikor mi az ami jó és mi az, ami rossz neked. Ennek köszönhetően pedig magabiztosabb és kiegyensúlyozottabb leszel majd te magad is. Az emberi viszonyaidban segítséget nyújt, hogy jól tudj kapcsolódni másokhoz és közelebb tudd magadhoz engedni azokat, akik szeretnek.

Segítség lehet ez babaváróknak és szülőknek egyaránt!

Akár éppen kismama vagy, akár már otthon van veletek a gyermeketek, egy olyan időszakot éltek, amikor nagyon sok minden megváltozik körülöttetek. Ezekben az életszakaszokban nem ritka, hogy megváltoznak a családon belüli kapcsolatok, így nagyon fontos odafigyelni erre és elejét venni a dolognak vagy megoldást keresni a meglévő gondokra.

Ide kattintva bővebben tájékozódhatsz az asszertív kommunikációval kapcsolatban.