Úgy érzed, nem bírod tovább a család babával kapcsolatos jó tanácsait?

Még csak néhány hete született meg a gyermeked és még számodra is minden nap tartogat valamilyen újdonságot, amellyel meg kell birkóznod, ám a családtagok máris elhalmoznak a különböző jó tanácsokkal, hiedelmekkel és babonákkal a gondozással kapcsolatban. Bár tudod, hogy csak jót akarnak, mégis tele van a hócipőd ezekkel az ötletekkel? Ha nem tudod, miként kellene mindezt úgy elhárítanod, hogy ne legyen belőle sértődés, akkor megmutatom, mi a megoldás!

A konfliktusok legtöbbször abból adódnak, hogy a szülők – legyen az saját vagy anyós, após – vagy a család más tagjai sokszor nevelési, gondozási tippeket adnak, amelyek nem feltétlenül veszik ki jól magukat, különösen az első hetekben. Kiemelten igaz ez akkor, ha ezzel megszegik az általatok kialakított szabályrendszert vagy ellenkezik az elveitekkel. Ilyenkor szinte azonnal megnő a feszültség, amely nem csak nektek nem tesz jót, de a gyermek is érezni fogja. Ez pedig megkeserítheti a hétköznapokat. Ám mielőtt még kétségbe esnél, nem kell ennek feltétlenül így lennie, sőt, az olyan kapcsolatokat is helyre hozhatod, amelyet már elkönyveltél magadban rossznak.

A megoldás az asszertív kommunikációs technikák elsajátítása!

Ha megtanulod, nem fognak többé félreérteni, nyitott és bátor lesz a kommunikációd anélkül, hogy ezzel bárkit sértenél. Figyelmet fogsz tudni adni és kapni. Nyíltan és őszintén tudod megmutatni magadat majd az embereknek, a környezeted számára pedig egyértelmű és világos lesz, hogy mikor mi az ami jó- és mi az, ami rossz neked. Így a kapcsolatod a saját vagy a párod szüleivel szeretetteljesebbé válik, te pedig magabiztosabb és kiegyensúlyozottabb lehetsz. Ennek megfelelően pedig a körülötted levők hozzáállása is megváltozik majd irányodba, ami nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb legyen az életeteket.

Ide kattintva részletesen tájékozódhatsz az asszertív kommunikációval kapcsolatban.