Egyéni apás szülésfelkészítés

Halász Kata kismama masszőr, dúla, tanácsadó, tel: +36-30-273-4995, email: kismamamasszazs.hu@gmail.com


Baba érkezik

egyéni és apás szülésfelkészítés

Az egyéni és apás szülésfelkészítés során megérted majd tested működését, így tudatosul majd benned, milyen folyamatok mennek végbe testedben.
Azt látom, hogy ha megérted, hogyan működsz, akkor nem lesz ijesztő a szülés. A szülésed a te történeted lesz, te alakítod és alakíthatod.

Egyszer kell, hogy eljöjjetek és 2,5 órát leszünk együtt. Ez alatt minden fontos téma átbeszélésére jut idő. Érdemes jegyzetelni, így otthon is át tudjátok ismételni a megbeszélteket. Mivel egyéni felkészítés, teljesen személyre szabott a beszélgetés és a kérdéseitek feltevésére is van lehetőség. A 30-38. hét között ajánlom a találkozót. Emellett a felkészítőn a párod fájdalomcsillapító masszázst is tanul, amivel akár 60%-ot is tud csillapítani a fájdalmaidon vajúdás közben

Ezt a programot azért készítettem neked, hogy pontosan megértsd tested működését, jól tudj együttműködni vele. Ezáltal gördülékenyen, komplikáció mentesen zajlik majd le a folyamat. Érteni fogod tested minden rezdülését, nem fogsz sodródni tudattalanul a folyamatban.

Kiknek ajánlom?

●     Olyan babát váró családoknak, akik szeretnék, hogy mindannyiuk számára a lehető legkiegyensúlyozottabb legyen a szülés.
●     Azoknak, akik félnek a szüléstől.
●     Olyan mamáknak, akik félnek a fájdalomtól, vagy elképzelhetetlennek érzik, hogy a testük  képes lesz arra, hogy komplikáció mentesen szüljenek.
●     Azoknak az apáknak, akik még nem döntötték el, hogy bent lesznek-e a párjuk szülésénél, de kíváncsiak arra, mi fog történni ebben a helyzetben.
●     Bátor apáknak, akik számára fontos, hogy bent legyenek a szülésnél és szeretnének, jól használható eszköztárat, hogy igazi partnerek lehessenek a szülésnél.
●    Első gyerek születésénél, valamint olyan párok számára, ahol már van gyermek, viszont kellemetlen emlék a szülés és javító élményre van szükség.

Miért fontos felkészülni a szülésre?

●    80%-ban már esélyed lesz a komplikációmentes szülésélményre.
●     Tudni fogod, hogy amit a testedben érzel, az rendben van-e? Így nem lesz ijesztő, mivel pontosan megtanítom, hogy hogyan tudod jól működésben tartani a tested és nem fogsz sodródni tehetetlenül.
●     Megérted te is és a párod is, hogy mit tudtok tenni magatokért.

Mit beszélünk át ezen a szülésfelkészítésen?

●   Listát írunk arról, hogy mit vigyetek a szülőszobára, amikkel a párod segíteni tud neked.
●   Megtanítom, hogy mikor induljatok be pontosan a kórházba, mik a jó és rossz indulás következményei.
●    Átbeszéljük a szülés szakaszait és azok praktikáit, ami által komplikációmentessé tudd tenni a szülésed, irányban tudod tartani a folyamatot
●    A gátvédelemre nagy hangsúlyt fektetünk, annak praktikáiról, trükkjeiről beszélünk
●     A párodnak olyan fájdalomcsillapító masszázst mutatok, amivel akár 60%-ot is tud csillapítani a fájdalmaidon.
●    Itt megbeszéljük azt is, hogy hogyan tudod a kórházi személyzetet (szülésznő, orvos) egy segítő csapattá tenni körülötted, kérdéseket fogsz tudni feltenni nekik, amikkel személyesebb segítséget fogsz tudni tőlük kapni.
●     És utoljára, de nem utolsó sorban a gyermekágyi időszakot is strukturáljuk, hogy ne vesszetek el az új élethelyzetben.

Miben segíthet az apának, ha egyéni szülésfelkészítésre eljön?

●     Az apa is fel lesz ruházva a kellő fizikai és pszichikai tudással ahhoz, hogy igazán jó és rátermett partner legyen neked ebben a különleges élethelyzetben.
●     Nem csak szemlélője lesz a szülésednek a szülőszobában, hanem gyakorlatilag is segíteni tudja majd a folyamatot.
●     Fájdalomcsillapító masszázst tanul, amellyel 60%-ot tud csillapítani fájdalmaidon.
●     Fontos, hogy a párod se éljen át rossz érzéseket, ne érezze tehetetlennek magát, aki csak szemlélődő és kívülálló.
●     Ezzel az egyéni apás szülésfelkészítő felkészítővel sokkal inkább képben lesztek, hogy milyen valójában a szülés, és így ha esetleg még nem dőlt el, hogy a párod bent lesz-e a szüléseden – vagy mennyire lesz bent-, a szülésfelkészítés után egyértelműen el tudjátok dönteni.

Mitől speciális az egyéni apás szülésfelkészítés?

Ma Magyarországon kevesen vannak, akik egyéni és főleg apás szülésfelkészítéssel foglalkoznak.
Én nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy az apáknak is fontos és megnyugtató élmény lehessen babájuk születése.

A kórházi szülésfelkészítések célja, hogy a kórházat bemutassák és tájékoztatást adnak arra, hogy mit kaphatsz tőlük segítségül a szülésünk kapcsán.

Ezen az egyéni apás szülésfelkészítésen igazán veletek foglalkozom, ahol valós és gyakorlatias tudást kaptok a fiziológiai és lelki folyamatokról a szülés közben.

Ez a felkészítő már online is elérhető, ha idő hiányában nem tudsz eljönni, vagy nagyon messze laksz tőlem.


Foglalj időpontot a +36-30-273-4995 telefonszámon, de írhatsz üzenetet is a lenti űrlapot kitöltve.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Ellenőrző kód (kötelező)

    captcha

    Üzenet