Podcastok

TEGYÜK TISZTÁBA!

Szülőtanoda – tudástár a baba érkezése és az első egy év körüli legfontosabb kérdésekről

Halász Kata podcastja

Fürdés vagy zuhanyzás, kórházban vagy otthon, apukával vagy nélküle, püré vagy blw, a hasa fáj vagy a foga növekszik? A friss szülők millió dologban tudnak tanácstalanok lenni és sok-sok felületről kapnak eltérő javaslatokat. Ez a sorozat azért készül, hogy segítségével könnyen ki tudjatok igazodni a sok ellentétes információ útvesztőjében.

Halász Kata kismamamasszőr, szülést, szoptatást támogató dúla vagyok. Az elmúlt 20 évben több mint 1000 párnak segítettem munkámmal, felkészítőimmel és most nektek szeretnék ezzel a podcast sorozattal, aminek témakörei a babavárás, a szülés, a szoptatás, a gyermekágy és a szülőség lesznek. 

Vendégeimmel kéthetente egy-egy fontos témáról beszélgetünk úgy, hogy közben hasznos, érthető tanácsokat kapjatok. Beszélünk tabukról, tévhitekről és valós, konkrét tudástárrá formáljuk őket. 

Ha tetszett ez a podcast kövesd mert 2 hetente lesz mindig új, érdekes. Az összes podcast gyűjtön megtalálod.

Tegyük tisztába! Aki az otthonszülést választja, az felelőtlen?
Pusztai Daniellával egykori kismamámmal beszélgetek. 
Tegyük tisztába! A terhesség alatti szex árt a babának?
Hiedelmek és tévhitek leleplezése, beszéljünk nyíltan a terhes szexről tabuk nélkül, könnyedén.
Tegyük tisztába! A terminustúllépés automatikusan szülésindítást jelent?
Tudd meg, automatikusan indítanak-e, ha elfoglalt az orvos, vagy jön a hétvége, és mit jelent mindez a gyakorlatban Terminustúllépésről, szülésindításról részletesen Kárász Eszter színész-énekesnő, édesanyával pro és kontra a Tegyük tisztába! podcastban.

Tegyük tisztába! Elfolyhat-e egyszerre az összes magzatvíz és a “száraz szülés” vajon létező fogalom? Eshet-e baja a babának magzatvíz nélkül, és mit tegyünk, ha nem ússzuk meg szárazon? Minden, amit tudni akartál, és tudnod kell a magzatvízről a Tegyük tisztába! podcastban!
Tegyük tisztába! Tényleg mindenki tud szoptatni, vagy van, akinek egyszerűen nincs teje? És akinek könnyen megy, ő vajon hogy csinálja? Igény szerint vagy négyóránként, húsz percre vagy ameddig tetszik, sokat vagy keveset, minden szíre-szóra, vagy csak ha tényleg éhes? Honnan lehet azt tudni? És vajon mellből vagy cumisüvegből az igazi az anyatej? Meddig kell és szabad szoptatni, illetve baj-e, ha az anya nem akar?
Húsz éve egyetlen apa sem segédkezett a szülésnél, ma pedig szinte alapelvárás az apás szülés. Mégis sokan rettegnek attól, hogy az intimitás egy egészen új szintjén járva a gyermekágy után sem áll helyre a szexuális élet, és a vágy a hálószobán kívül talál majd társra. Megundorodik-e a férfi a párjától, ha látja megszületni a gyermekét? Kell-e félni a székeléstől szülés közben, és jót tesz-e az apás szülés a párkapcsolatnak? Hogyan tud segíteni az apa szülés alatt, miként válhat az anya hasznára és mi a dolga az apának a szülőszobában?
Apás szülés az apa, az anya és a baba szemszögéből, átfogó módon a Tegyük tisztába! podcastban.
Szükség van-e a hüvelyi szülésre ahhoz, hogy beinduljon az anyatejtermelés? Kell-e tápszer vagy cukros víz a babának a kórházban, vagy azon kívül? Tudd meg, miként érheted el a bőséges anyatejhozamot, hogyan szoptass kényelmesen császársebbel, és derítsd ki, melyek a császár után is kényelmes szoptatási pozíciók!
Beszéljünk a császársebről, a vágásról, és a császármetszés utáni felépülésről őszintén! Kell-e hasleszorító, hogyan kezeld a sebet, fog-e fájni a császárheg és mire számíthatsz a következő szülésnél?
Erről mesél majd vendégem, Enikő, aki két császárral született gyermeke után hamarosan a harmadik babájának ad majd életet műtéti úton. Szerezz információkat a császáros szülésről kozmetikázás nélkül a Tegyük tisztába! podcast e heti részében!
https://open.spotify.com/episode/4HfNKWuQqPbygFu6JOYEiv