Szülés utáni hasizom visszaállító torna

Terhesség alatt minden nőnek szétnyílik a hasizma!
Ezt hívjuk szétnyílt hasizomnak(rectus diastasis). Bizony, kivétel csak abban van, hogy valakinek kevésbé, valakinek pedig jobban szétnyílik. Mindez annak érdekében történik, hogy a baba elférjen a pocakban. Természetes folyamat ez, ne ijedj meg tőle! Nem szétszakad a hasizmod, csak szétnyílik, hogy helyet adjon a babádnak.

Veszélyes, ha szétnyílva marad a hasizom!
Ha a szülést követő hetekben nem foglalkozol vele és a hasizom szétnyílva marad, akkor esztétikai problémán túl egészségügyi problémát is fog okozni később. Kialakulhat miatta például köldöksérv, gerincsérv, nyelőcső süllyedés, éjszakai horkolás vagy akár oxigénkimaradásos állapot is hosszú távon.

Van megoldás!
Nagyon fontos tudni, hogy létezik egyszerű megoldás a problémára. Bár sokféle módszer létezik, az általam kidolgozott korai visszaállító tornát fontos, hogy a szülés után 2 héttel el kell kezdeni. Ráadásul csak egyszer kell személyesen vagy online találkoznunk a speciális gyakorlatok elsajátításához, ami húsz percet vesz igénybe. Így ugyanis megtanítom neked, hogyan tudod 6 hét alatt visszanyerni a hasad feszességét és formáját.
Ezek a gyakorlatok nagyon egyszerűek és könnyű megtanulni őket. Érdemes belefektetni pici időt és energiát, a gyakorlatokat minden nap csinálni kell, de csak 1 fogmosásnyi időt vesz el, vagyis 50 másodpercet.

Otthon, napi néhány perc alatt elvégezheted a gyakorlatokat!
Úgy állítottam össze a gyakorlatokat, hogy egyszerűen be lehet iktatni a napodba. Otthon tudod végezni önállóan, például szoptatás előtt vagy után, vagy amikor a babát leteszed aludni. Ez a speciális gyakorlatsor 5 feladatból áll. Tematikusan hétről hétre egymásra épülve nehezül majd a torna, követve azt, ahogyan a hasizmod erősödik.

Mindenkinek ajánlott, aki frissen szült, mivel szétnyílt a hasizma a terhesség alatt.
A szülés során szétvált nagy hasizmot összezárja. Ezzel megszüntetheted a hasfali sérvet és így visszaállíthatod hasad eredeti állapotát.

Mikor érdemes elkezdeni a tornát és mikor lesz eredménye?

Ezt az általam kidolgozott tortát már szülés után két héttel, császármetszés esetén 6 héttel érdemes elkezdeni és mindössze 6 hét alatt teljesen helyreáll majd a hasizmod. Ez azt jelenti, hogy egy pár hónapos baba bomba anyukája lehetsz úgy, hogy minimális erőfeszítést teszel ennek érdekében és jól betudod illeszteni a babás hétköznapokba.

Foglalj időpontot a +36-30-273-4995 telefonszámon, de írhatsz üzenetet is a lenti űrlapot kitöltve.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Ellenőrző kód (kötelező)

    captcha

    Üzenet