Blog

Ha kellemetlen élmény volt az első gyermeked születése és a másodikat várod, segítek!

Ha már életet adtál egy gyermeknek, viszont még a hideg is kiráz, ha arra gondolsz ami a szülőszobában történt, akkor itt az ideje feloldani ezeket a kellemetlen élményeket és mindent megtenni azért, hogy a második alkalommal ne történhessen hasonló dolog. Az egyéni apás szülésfelkészítésen ebben is tudok neked segíteni! Continue reading “Ha kellemetlen élmény volt az első gyermeked születése és a másodikat várod, segítek!”

Van egyszerű megoldás, ha hátfájás kínoz a terhesség alatt!

A hát-és derékfájás tulajdonképpen a tipikus, ám nem túl kellemes kismama tünetek közé tartozik, igen gyakori jelenség a várandósok körében. A jó hír az, hogy lehet ellene tenni, nem kell hónapokon keresztül elviselned a fájdalmat, amely a terhesség előrehaladtával rendszerint fokozódik. Megmutatom, mivel mulaszthatod el a fájdalmat! Continue reading “Van egyszerű megoldás, ha hátfájás kínoz a terhesség alatt!”

Mit tehetsz, ha kismama vagy és megfáztál?

Egy szimpla megfázás alapvetően meg sem kottyan az embernek, hiszen egy kis orrfújással és torokfájással le is van tudva a dolog. Egészen máshogy fest a helyzet azonban, ha babát vársz. Különösen ebben az időszakban fontos ez, ugyanis nem csak a meghűlés miatt kell aggódnod, de az influenza vírus is veszélyes lehet rád, nem beszélve a Covid19 tüneteiről. Ha éppen meghűltél vagy csak aggódsz, mit kellene tenned, ha megbetegednél, akkor ez a bejegyzés most neked szól. Lábaljunk ki együtt a kismama-náthából! Continue reading “Mit tehetsz, ha kismama vagy és megfáztál?”

A gyermek születésével megromlott a kapcsolatotok? Legyetek újra boldogok!

Mikor gyermek érkezik a családba, az bizony nem csak az édesanyát és az édesapát állítja teljesen új helyzet elé, de a szülőknek párként is számos tényezővel kell megküzdenie. Sok olyan dolog van, amely megakadályozhatja, hogy felhőtlen legyen a babavárás vagy árnyékot vet a kicsi érkezése utáni időszakra. Ha úgy érzitek, nem tudtok egyedül megbirkózni a feladattal és szeretnétek olyan boldogok lenni, mint a kapcsolatotok elején, akkor a párkapcsolati tanácsadás nektek szól! Continue reading “A gyermek születésével megromlott a kapcsolatotok? Legyetek újra boldogok!”

Heti egy kilótól is megszabadulhatsz a cellulitisz masszázzsal!

Sok olyan újdonsült anyukával találkoztam már, akik teljesen el voltak keseredve a várandósság miatt felszedett plusz kilók és a testükön kialakult cellulitisz miatt. Tudom, borzalmasan nehéz ez, hiszen az anya szereppel együtt számos új feladat hárul rád, azonban nem szabad elfelejtened, hogy nem csak anya vagy, hanem NŐ is! Bizony, csupa nagy betűkkel! Ha most szomorúan bólogatsz, mert nem szívesen nézel tükörbe az utóbbi időszakban, akkor van számodra egy jó hírem: segítek neked visszanyerni a régi formádat. Ha benne vagy, megszabadulhatsz a combodon és a fenekeden levő narancsbőrtől és együtt „elűzzük” a hájredőket is, amelyek annyira zavarnak téged. Így nem csak egészségesebb leszel, de a bomba formádat biztosan a párod sem fogja szó nélkül hagyni. Continue reading “Heti egy kilótól is megszabadulhatsz a cellulitisz masszázzsal!”

Mikor érezhetem, hogy mozog a pocakban a babám?

Számtalan kérdés érkezik hozzám a kismamáktól a magzat mozgásával kapcsolatban. Aggódik, aki még soha nem érezte és izgul az is, aki már érezte a mocorgást, viszont az utóbbi időben alábbhagyott az aktivitás. Ez természetesen teljesen érhető, hiszen minden édesanya azt szeretné, ha minden rendben zajlana le a terhesség alatt. Pont azért írom ezt a posztot, hogy megnyugtassalak. Continue reading “Mikor érezhetem, hogy mozog a pocakban a babám?”

Az apának már a terhesség első napjától fontos szerepe van!

Az apák szerepe a családban igen magas értékű, ez az igen fontos titulus pedig már egészen a terhesség megállapításától lényeges. Sokan úgy gondolják, hogy az anya már a teszten megjelenő két csíkot követően belecsöppen a szerepébe, míg az apa esetében mindez várat magára az első nagy találkozásig. Pedig korántsem így van! Continue reading “Az apának már a terhesség első napjától fontos szerepe van!”

Miért keményedik a has terhesség alatt?

Ha éppen a babavárás csodáit élvezed, viszont újra és újra aggódsz amiatt, hogy olykor megkeményedik a pocakod, akkor ezt a bejegyzés most neked szól. Magamról tudom, hogy mikor az első gyermekemet vártam, mindig kétségbe estem, amikor úgy éreztem, keményedik a hasam, főleg, amikor már a harmadik trimeszterben jártam. Pedig nem kell ettől annyira megijedni, megmutatom, mi van ennek a jelenségnek a hátterében! Continue reading “Miért keményedik a has terhesség alatt?”

Kevesen beszélnek róla, pedig nagyon fontos: a szétnyílt hasizom

A terhesgondozás során mind a nőgyógyásznál, mind pedig a védőnőnél nagyon sokféle dologról esik szó a várandósságról, a baba fejlődéséről, mind pedig a te egészséged szempontjából is. Ugyanakkor azt tapasztalom, hogy nagyon kevés szakember fektet hangsúlyt a szülés utáni hasizom visszaállításra és a legtöbb újdonsült édesanya nem is tud róla, milyen állapotban van a hasfala, miután életet adott a gyermekének. Pedig nem csak esztétikai szempontból fontos a hasizom visszaállítás, de egészségügyi problémák is adódhatnak belőle a későbbiekben. Tarts velem és ebben a bejegyzésben elmondom, miről is van szó pontosan! Continue reading “Kevesen beszélnek róla, pedig nagyon fontos: a szétnyílt hasizom”

3 dolog, amit fontos tudnod a babád védelméről a nyári hőségben

Ha újdonsült anyuka vagy, nyilván neked is sok fejtörést okoz, hogy védhetnék meg a babád bőrét a naptól most, hogy végre beköszöntött a jó idő. Mivel a picik bőre sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké, valóban nagyon fontos az odafigyelés. Íme három dolog, amit fontos tudnod a babád védelméről a nyári hőségben. Continue reading “3 dolog, amit fontos tudnod a babád védelméről a nyári hőségben”