Blog

Már a karjaidban tartod a kisbabádat, de a hasad továbbra is gömbölyödik?

A szülés utáni has mérete általában körülbelül akkora, amekkora a várandósság 6-7. hónapjában volt. Ez először egy kicsit ijesztő lehet és számos dolog lehet rá hatással, mégis érdemes tudatosan foglalkozni vele. Hiszen azon túl, hogy édesanya lettél, ne feledkezz meg arról, hogy NŐ is vagy, csupa nagybetűvel! Mindezek kapcsán pedig fontos téma a szétnyílt hasizom problémája.

Continue reading „Már a karjaidban tartod a kisbabádat, de a hasad továbbra is gömbölyödik?”

Azt mondják, egy kismama legyen nyugodt, de én folyton ideges vagyok!

Amikor kiderül, hogy bővül a család, az bizony nagyon sok izgalommal jár. Bár ilyenkor nyugalomra intik a kismamát a baba épsége életében, ez mégsem annyira egyszerű ilyenkor. A sok pozitív érzés és a baba érkezésére való készülődés mellett sok jövendőbeli anyukán időről időre erőt vesz egy kis félelem. Continue reading „Azt mondják, egy kismama legyen nyugodt, de én folyton ideges vagyok!”

A szomorúság és félelem természetes érzések szülés után!

Amikor a gyermekágyi időszakról olvas az ember, bizony sok leírásban csak a boldog, babaillatú pillanatok elevenednek meg. Sőt, sok édesanya is csak ezekre gondol vissza évekkel később. Pedig nagyon fontos arról beszélni, hogy sok újdonsült anyuka érzi úgy, hogy bár élete legnagyobb kincsét ringathatja a karjában és alig várta ezt az időszakot, mégis végtelen szomorúság lesz úrrá rajta. Ez persze nem azt jelenti, hogy rossz anya lenne, hiszen nyilván a gyermekét szereti a legjobban a világon és bármit megtenne érte. Annak, hogy ha valaki ezt érzi, számos különböző oka lehet, hiszen az élete gyökeresen megváltozott. A jó hír viszont az, hogy létezik megoldás a problémára, ez pedig a megelőzés. Continue reading „A szomorúság és félelem természetes érzések szülés után!”

Új év, új alak!

Amikor eljön az új esztendő, szinte mindenki tesz kisebb-nagyobb fogadalmakat, amelyek közül sok a kinézettel kapcsolatos, főleg a hölgyek körében. Ez teljesen rendben is van így akkor is, ha kisgyermekkel vagy otthon, hiszen ne felejtsd el, nem csak anya vagy, hanem NŐ is, csupa nagy betűvel! A jó hír az, hogy néhány dologban én is tudok neked segíteni! Continue reading „Új év, új alak!”

Mindenkinek szétnyílik a terhesség során a hasizma!

Az első és legfontosabb dolog amit tudnod kell, hogy bár keveset beszélnek erről, de terhesség alatt valamennyire mindenkinek szétnyílik a hasizma. Sajnos a legtöbb újdonsült édesanya nem is tud róla, milyen állapotban van a hasfala, miután életet adott a gyermekének. A jó hír az, hogy könnyen orvosolható a probléma. Lásuk, miről is van szó pontosan! Continue reading „Mindenkinek szétnyílik a terhesség során a hasizma!”

Légzéstechnika? Nem ezen múlik, mi történik a szülőszobán!

Minden filmes hollywoodi szülés legfontosabb kelléke a látványos „Kifúj!” és „Lélegez!” De vajon lehet-e „rosszul” levegőt venni, számít-e a légzés ritmusa, és van-e olyan technikai, amivel elősegítheted babád könnyebb és gyorsabb születését? Lássuk, mi is e téren az igazság!

Continue reading „Légzéstechnika? Nem ezen múlik, mi történik a szülőszobán!”

Van keresnivalója az apának a szülőszobán?

Egy pár élete rendszerint minden téren kiforrottá válik, mire elérkezik a gyermekvállalás ideje. Ám ahogy közeleg a szülés időpontja, úgy merül fel kérdésként egyre gyakrabban, hogy jelen legyen-e az apa a szülésnél. Hiszen míg két évtizeddel ezelőtt egyetlen apa sem segédkezett a szülésnél, ma pedig szinte alapelvárás a jelenléte. Mégis sokan rettegnek attól, hogy az intimitás egy egészen új szintjén járva a gyermekágy után sem áll helyre a szexuális élet, és a vágy a hálószobán kívül talál majd társra. Megundorodik-e a férfi a párjától, ha látja megszületni a gyermekét? Hogyan tud segíteni az apa szülés alatt, miként válhat az anya hasznára és mi a dolga az apának a szülőszobában? Nos, ezekre a kérdésekre íme a válasz. Continue reading „Van keresnivalója az apának a szülőszobán?”

Ez a megoldás mellgyulladás esetén!

Az újdonsült anyukák körében nem ritka jelenség a mellgyulladás. Bár tény, hogy leginkább alkattól függ ennek kialakulása és nem mindenki találkozik ezzel a jelenséggel. Ennek ellenére nagyon fontos figyelni a tüneteket, hiszen ha időben észreveszed a gyulladást, hamar megszabadulhatsz a kellemetlenségektől és nem kell hetekig küzdened a gyógyulással és a fájdalommal. Continue reading „Ez a megoldás mellgyulladás esetén!”

Mit érdemes tudni a gátvédelemmel kapcsolatban?

A gátvédelemmel és gátmetszéssel kapcsolatban bizony számos tévhit kering a köztudatban. Éppen ezért fontos tisztába tenni az ezt érintő dolgokat és fogalmakat. Lássuk, miről is van szó pontosan! Continue reading „Mit érdemes tudni a gátvédelemmel kapcsolatban?”