Blog

Nem kell csikizni a baba talpát, ha elalszik szopizás közben!

Bizony sokan tanácsolják a mai napig, hogy ha a kisbaba elalszik szopizás közben, minél előbb fel kell ébreszteni akár úgy is, hogy megcsikized a talpát vagy meghúzgálod a haját. A helyzet viszont az, hogy erre az égvilágon semmi szükség és csak feleslegesen okozol kellemetlen perceket vele a gyermekednek. Continue reading “Nem kell csikizni a baba talpát, ha elalszik szopizás közben!”

Ha kicsik a melleid, még lehet sok tejed!

Nem egy kismamától hallom azt a tévhitet, mely szerint mivel az édesanyjuknak sem volt elég teje amikor a gyermekeit szoptatta, minden bizonnyal senki sem lesz elegendő. Szintén gyakran találkozom azzal is, hogy a kis mellben nem lesz elég tej a nagy mellben viszont biztosan elég táplálék termelődik majd a baba számára. A helyzet viszont az, hogy a tejtermelést nagyon sok dolog befolyásolhatja, ám ennek semmi köze ahhoz, hogy édesanyád esetében mi volt a helyzet mint ahogy az sem befolyásolja, mekkorák a melleid. Continue reading “Ha kicsik a melleid, még lehet sok tejed!”

A terhesség nem betegség, avagy ne dőlj be a hiedelmeknek kismamaként!

A terhességgel kapcsolatos legtöbb babona rendszerint a kismama tevékenységéhez kapcsolódik és megtilt számára bizonyos tevékenységeket, amelyek rendszerint a mozgáshoz és a táplálkozáshoz kötődnek. Azonban ezeknek nem szabad bedőlni! Continue reading “A terhesség nem betegség, avagy ne dőlj be a hiedelmeknek kismamaként!”

A szoptatás nem garancia a fogamzásgátlásra!

Régről eredő hiedelem, már-már városi legenda az, hogy a szoptatás fogamzásgátló hatású. Ez ugyanis nem igaz, így ha nem terveztek a közeljövőben újabb gyermeket, akkor a védekezéssel kapcsolatban mindenképpen kérd ki a kezelőorvosod véleményét a szülés utáni kontrollvizsgálat alkalmával! Continue reading “A szoptatás nem garancia a fogamzásgátlásra!”

Ne dőlj be a tévhitnek! Attól, hogy anyukád nem szoptatott, neked még lehet tejed!

Egy korábbi bejegyzésben már írtam arról, hogy az egyik nagy „kedvencem” a különböző babákkal kapcsolatos tévhitek közül az, hogy ha „anyámnak volt teje nekem is lesz ha anyámnak nem volt nekem se lesz.” Nos ez nem teljesen így működik, megmutatom, miért. Continue reading “Ne dőlj be a tévhitnek! Attól, hogy anyukád nem szoptatott, neked még lehet tejed!”

Ledöntjük a tévhitet: Nem mindig könnyebb a második gyermek születése!

Sokan mondják, hogy minél több pedig gyereket szüli az anya annál könnyebbé válnak a szülések. A két dolognak viszont semmi köze egymáshoz, hiszen két szülés sem egyforma, két teljesen eltérő szülésélményben is része lehet a többgyermekes anyukáknak, amelyek közül nem feltétlenül az első a legnehezebb. Így nem érdemes erre a tévhitre támaszkodnod, mert bár lehet, hogy pont bejön és tényleg könnyebben jön a világra a második vagy harmadik gyermeked, de nem érdemes ezt készpénznek venni és beleélni magad. Continue reading “Ledöntjük a tévhitet: Nem mindig könnyebb a második gyermek születése!”

Hatalmas tévhit, hogy császármetszés után nem indul be az anya tejtermelése!

A császármetszéssel kapcsolatban számos különböző tévhit kering a köztudatban. Sokan úgy vélik, nem lesz valódi szülésélménye annak, aki így ad életet a gyermekének, de a gyakori hiedelmek között szerepel az is, hogy az az anya, aki nem természetes úton szül, nem tudja majd szoptatni a gyermekét. Ennek viszont semmilyen alapja nincs, azonban ahogy minden esetben, e téren is fontos a tudatosság és az odafigyelés az anya részéről. Continue reading “Hatalmas tévhit, hogy császármetszés után nem indul be az anya tejtermelése!”

Attól, hogy császárral szülsz, lehet valódi szülésélményed!

A szüléssel kapcsolatban számos olyan tévhit és babona kering a köztudatban, amelyek sokszor elbizonytalanítják és megijesztik a kismamákat, pedig a legtöbbnek egyáltalán nincs igazság alapja. Ebben a bejegyzésben olyan légből kapott mondásokat gyűjtöttem össze, amelyeket jó eséllyel már te is hallottál ha szülés előtt állsz, viszont teljes egészében megalapozatlanok. Continue reading “Attól, hogy császárral szülsz, lehet valódi szülésélményed!”