Így légy energikus szülés után is!

Nem egy olyan újdonsült anyukával találkoztam már, akik már nagyon boldogok voltak a kisbaba érkezésétől, mégis enerváltnak érezték magukat és olykor úgy érezték, jártányi erejük sincs. Amikor egy hasonló panaszokkal küzdő fiatal anya jelentkezett be hozzám szülés utáni masszázsra, már első ránézésre is látszott, hogy alig van jártányi ereje. A masszázs közben elmondta, hogy emiatt az enerváltság miatt a mindennapi teendők is nehézséget okoznak neki, mióta életet adott a gyermekének, amely nagyon frusztráló a számára. Te is hasonlóan érzed magad? Nem vagy egyedül a gondoddal!

Mi történik ilyenkor?

Az enerváltság alapvetően egy igen depresszív állapot, amely egy ilyen új élethelyzetben bár gyakran előfordul, ha tartósan fennmarad, bizony nagyon hamar okozhat igen komoly lelki károkat az édesanyában és a családban egyaránt. Hiszen az anya azt tapasztalja, hogy már nem csak az addig rutin feladatnak számító napi tevékenységeket képtelen elvégezni, de a gyermekéről sem képes megfelelően gondoskodni, ami miatt rossz szülőnek érezheti magát. Mindezeken keresztül pedig a családjával is megromolhat a kapcsolata. Természetesen ezek mind szélsőségek, tudnod kell viszont, hogy bizony nem egyszer valósággá válnak ezek a szituációk.

Miért jó a szülés utáni masszázs?

Azért fejlesztettem ki ezt a kismama masszázst, hogy a szoptatás időszakában is tudj pihenni és akár a babáddal együtt kikapcsolódni. Ez rólad szól, ez a te időd! Mivel a szoptatási időszakban hátfájdalmak alakulhatnak ki, ezért fontos, hogy kezeljük a fájdalmas területeket. Ne szenvedj, inkább szüntessük meg a problémát. Ennek a speciális masszázsnak a hatására a tejtermelődésed is fokozódni fog. Nagyon jó program lehet arra is, hogy kiszakadj otthonról, akár egyedül, akár babáddal kimenjetek a négy fal közül.

Mi történt a hozzám érkező édesanyával?

Néhány ilyen együtt töltött alkalom után azonban egyre több energiája lett és végre kiegyensúlyozottak és nyugodtak lettek a hétköznapjaik. Vagyis a masszázs alatt lelkileg és testileg is feltöltődött kisbabája társaságában. Volt egy kis én ideje, szabadon kibeszélhette problémáit, ráadásul testileg is jobban érezte magát a masszázs végére.

Neked is tudok segíteni!

Ha hasonló gondokkal küzdesz, téged is várlak szeretettel szülés utáni masszázsra, ahova akár kisbabáddal együtt is érkezhetsz, sőt, akár meg is szoptathatod közben.