Mit tehetsz, ha kismama vagy és megfáztál?

Egy szimpla megfázás alapvetően meg sem kottyan az embernek, hiszen egy kis orrfújással és torokfájással le is van tudva a dolog. Egészen máshogy fest a helyzet azonban, ha babát vársz. Különösen ebben az időszakban fontos ez, ugyanis nem csak a meghűlés miatt kell aggódnod, de az influenza vírus is veszélyes lehet rád, nem beszélve a Covid19 tüneteiről. Ha éppen meghűltél vagy csak aggódsz, mit kellene tenned, ha megbetegednél, akkor ez a bejegyzés most neked szól. Lábaljunk ki együtt a kismama-náthából!

Először is: nyugodj meg!

Ha bármilyen tünetét érzed magadon a megfázásnak, semmiképpen ne kezdj el stresszelni, ugyanis ezzel magadon nem segítesz, a picinek viszont nem teszel jót. Ezért próbálj meg megnyugodni, ugyanis van megoldás a problémára! Különösen ha pontosan tudod, hol fázhattál meg.

Ha még nem komoly a dolog

Ha csak egy kicsit kapar a torkod vagy folyik az orrod, akkor érdemes bevetned néhány olyan praktikát, amely neked jót tesz, a fejlődő magzatnak viszont nem árthat. Lássuk, mik ezek!

Bő folyadékbevitel

Legyen az víz, gyümölcs-vagy gyógynövénytea, húsleves vagy gyümölcslé, a sok folyadék, amely a torokfájáson és a szervezeted hidratálásában is segítenek.

Gyümölcsök

Tele vannak vitaminnal, nagyon finomak és ha esetleg nincs étvágyad, akkor is jót tesznek a szervezetednek, hiszen kalóriát és tápanyagot is viszel be segítségükkel a szervezetedbe. A gyógynövények közül remek választás a csipkebogyó, a hársfavirág és a homoktövis is.

Méz vagy méz alapú szopogató tabletták

A méznek számos fontos élettani hatása van, amelyet ezért a mindennapokban is érdemes fogyasztani, ám megfázás esetén kiemelt jelentősége van. Ha esetleg nem kedveled az ízét vagy nem veszi be a gyomrod a várandósság alatt, akkor érdemes méz alapú szopogató tablettát vagy cukorkát választanod.

Immunrendszer erősítése

Annak érdekében, hogy az immunrendszered újra megerősödjön, érdemes a probiotikumok közül választanod. Emellett kitűnő választás az echinacea csepp vagy a grapefruit csepp is, de érdemes ebben az időszakban a C-és D- vitaminból dupla adagot bevinni a szervezetbe. Lényeges emellett, hogy gyakran moss kezet, valamint ha van rá lehetőséged, használj orrmosó készüléket, ezzel ugyanis átfertőtlenítheted az orrodat, az arc-és homloküregedet.

Ha úgy érzed, nagyobb a baj

Ha lázas vagy, nagyon köhögsz és váladékozik az orrod, akkor nincs mese, fel kell hívnod az orvost! Ugyanis így megkapod a megfelelő ellátást, amelyek leviszik a lázadat és enyhítik az egyéb tüneteket is.

Én is vigyázok rád, mikor eljössz hozzám!

Ha kismama masszázsra érkezel hozzám, biztos lehetsz abban, hogy kiemelten odafigyelek a higiéniára. Megmérem a lázadat mikor megérkezel, nem érintkezel mással rajtam kívül, fertőtlenítek és maszkot viselek, amelynek hordására téged is megkérlek. Így úgy élvezheted a kismama masszázs áldásos hatásait, hogy közben nem kell aggódnod a vírusok miatt.