Van helye az apának szülésnél?

A válasz a címben szereplő kérdésre egyértelműen egy hatalmas igen, hiszen egyrészt ez számára is egy hatalmas élmény, ráadásul többet tud neked segíteni a vajúdás alatt, mint gondolnád!

Sokan nem is gondolnák, de egy apa nagyon sokat tud segíteni a szülőszobában is!
Persze ehhez fontos az előzetes és megfelelő informálódás. Egy kismama rendszerint tájékozottabb a szülés folyamatát illetően, hiszen nőként már hónapokkal a szülés előtt tudatosan és tudat alatt is készülődünk a nagy napra. Fontos viszont, hogy a lényeges információkról a férfi is tudjon, hiszen a gyermek világrajövetele életre szóló élmény lehet számára is, ha tudja, mi is zajlik éppen körülötte a szülőszobán és nem érzi magát feleslegesnek. Tehát egy apás szülésfelkészítőn egyszerűen praktikus dolgokról és fontos tudnivalókról beszélgetünk majd. A társalgás után az apa nem csak felkészültebb lehet a nagy napon, de egy ilyen jellegű beszélgetés sokat segíthet a stressz leküzdésében is.

Mi történik egy apás szülésfelkészítőn?

Érteni fogod tested minden rezdülését, nem fogsz sodródni tudattalanul a folyamatban. Ráadásul ha a gyermek édesapja szeretne veled benn lenni a szülőszobában, neki is meglesz a maga feladata, ami által nem fogja feleslegesnek érezni magát.
Szó lesz arról, mikor érdemes elindulnotok a kórházba, mely nem csak az anyukának nagy segítség, de a szülés közben felmerülő komplikációk egy részét is elkerülhetitek. Elmondom nektek azt is, milyen négy szakasza van a szülésnek és melyik fázisban mivel segíthet a legtöbbet az apa, sőt, még különböző fájdalomcsillapító masszázs módszerekről is szó lesz majd, melyek hamar elsajátíthatók, segítségükkel pedig a az apa tudja csillapítani a kellemetlenségeket, miközben az anya életet ad a gyermeknek.


● Írunk egy listát arról, hogy mit vigyetek be a szülőszobára, amivel a párod segíthet neked.
● Megbeszéljük, mi az a 3 legfontosabb dolog, amit figyelembe kell venned, hogy jó időben indulj a kórházba, hiszen ez egy nagyon fontos tudás ahhoz, hogy jól tudj időzíteni és ezzel is már komplikációkat kerülhetsz el.
● A szülés 4 szakaszát is tisztán és érthetően fogod látni és azt is megtudod, melyik szakaszban mi segít majd a legjobban.
● Mivel a szülésnek természetes velejárója a fájdalom, fontos, hogy megtanítsalak a hatékony fájdalomkezelésre és csillapításra.
● Ha a párod bent szeretne lenni veled, akkor 100%-os segítségnyújtásra fogom tanítani őt, olyan fájdalomcsillapító masszázst mutatok neki, amivel akár 60%-ot is tud csillapítani a fájdalmaidon.

A felkészítő már online formában is elérhető, így kényelmesen, az otthonotokban is beszélgethetünk.