Amit mindenképpen érdemes tudni a gyermekágyi időszakkal kapcsolatban

Egy gyermek érkezése fenekestül felborítja az újdonsült szülők életét. Bár minden anyuka tisztában van azzal, hogy miként működik a szoptatás, mennyi egy csecsemő alvás igénye és mit kell tenni ha sír a gyermek, azonban a gyakorlatban mindez nem tűnik ennyire egyszerűnek. A váratlan fordulatok okozta káosz pedig sokszor az édesanyák kétségbeeséséhez vezet, aminek a babára is hatása van. Ha szeretnéd, hogy már az első napjaitok is kiegyensúlyozottak legyenek, akkor van néhány fontos dolog, amit tudnod kell!

1. A baba szoptatása kellemes élmény is lehet!

A szoptatásnak nem kell egy végeláthatatlan körfolyamatnak lennie, és nem jár együtt automatikusan a kisebesedett mellbimbókkal és a mellgyulladás is elkerülhető a megfelelő technikák segítségével. A felkészítőn strukturáljuk az első félév szoptatási időszakát, így sikeres lesz. Ezáltal megelőzhetjük a végtelenül kimerítő köretetéseket, ráadásul annyira megfelelő lesz a tudásod a tested és a baba működéséről a szoptatás kapcsán is, hogy nem kell aggódnod, mindig lesz jól tejed. Ha pedig nyugodt és magabiztos vagy abban, hogy mit tegyél a szoptatási időszakban, akkor nem leszel nagyon fáradt. Emellett kellő tudással megelőzhető a mellgyulladás és a mellbimbó sebesedése is.

2. A baba altatása nappal és éjszaka

Egy csecsemő alvásigénye még igen magas, azonban ez nem jelenti automatikusan azt, hogy a kezdetektől jó alvó lesz a babád. Segíteni fogja a tudás, amit kapsz a felkészítőn, hogy a baba hamar hosszan aludjon éjszaka már a kezdetektől. A napjaitok kiegyensúlyozottak és stresszmentesek lesznek, így lesz energiád és időd a párodra is.

3. Nem szabad hinned a babonáknak!

A hiedelmek és babonák akkor sem hagyják az anyukákat nyugodni, amikor már megszületett a gyermekük, ugyanis számos tévhit kering a köztudatban a szoptatással és a baba nevelésével kapcsolatban egyaránt. Ezeknek azonban nem szabad hinni, pláne nem szabad ezekre alapozni a baba ellátását és a gyermek nevelését. A felkészítőn az ilyen tévhitekről is beszélgetünk majd.

4. Legyen napirendetek a káosz helyett!

A fentiek nyomán hamar kialakíthatsz egy olyan napirendet, ami mindannyiótoknak jó. A baba jól alszik majd, megfelelően szopizik és elégedett lesz, te pedig pihenhetsz és törődhetsz egy kicsit magaddal és a pároddal is. A felkészítőn ezen kívül rengeteg praktikus babaápolási trükköt fogok tanítani neked: pelenkázásról, köldökcsonk ápolásáról, fürdetésről, így ezek is hamar a napi rutin részévé válnak majd.

A gyermekágyi időszak nagyon bonyolult és fárasztó lehet abban az esetben, ha nem tudsz eleget a tested működéséről. Ezért elkészítettem a Szoptatási és gyermkágyi felkészítőt neked, hogy jól értsd a babád jelzéseit és a saját tested működését is a szoptatási időszakban. A felkészítő az anya működését és a gyerek működését hangolja össze, a baba igényei szerint. 

Az anya és apa is megtanulja, hogyan tudnak igazi és megfelelő figyelmet adni gyermeküknek már csecsemőkortól kezdve. Megtanulják, hogyan tudnak jól szeretni, figyelni, segíteni a babát, amikor még csak sírással tudja kifejezni az igényeit.