Azt mondják, egy kismama legyen nyugodt, de én folyton ideges vagyok!

Amikor kiderül, hogy bővül a család, az bizony nagyon sok izgalommal jár. Bár ilyenkor nyugalomra intik a kismamát a baba épsége életében, ez mégsem annyira egyszerű ilyenkor. A sok pozitív érzés és a baba érkezésére való készülődés mellett sok jövendőbeli anyukán időről időre erőt vesz egy kis félelem.

Mi miatt aggódhat egy kismama?
Milyen lesz a szülés? Mit tegyek majd, ha nem értem, miért sír a gyermek az első hetekben? Ezek teljesen természetes gondolatok, de nem szabad hagyni, hogy eluralkodjon rajtunk a félelem. Annak érdekében, hogy problémamentes legyen a terhesség, pozitív élmény a szülés és gondtalan a gyermekágyi időszak is, érdemes néhány szolgáltatást felkészítőt igénybe venni a kismamának, sőt, a kispapának is!

Kismama masszázs
A nyugalom egyik fontos alapja az, hogy a kismama komfortosan érezze magát a bőrében és ne kelljen nap mint nap megküzdenie a várandósság okozta kellemetlenségektől. Az általam, kismamáknak kifejlesztett speciális masszázs lábdagadásra, alagút szindrómára, a hát izomzatának lazítására. Enyhíti a hát fájdalmait, segít a láb duzzadásán. Lazítja a medence körüli izmokat és a csípőizmokat. Enyhíti, illetve megelőzi az alagút szindrómát. Elkerülhető vele a terhességi csíkok kialakulása is. Heti egy alkalom igénybevételével már nagyon jó eredményeket lehet elérni, ráadásul a terhesség legelejétől a negyvenedik hétig várom a kismamákat.


Egyéni apás szülésfelkészítő
Felkészíti az anyát és az apát a szülésre a test működésének megértésén keresztül és nagyban segíti az apa és anya együttműködését a szülés során. Az apa megtanulja a fájdalomcsillapító masszázst, amit a szülés teljes hossza alatt használni fog, és ezzel 60-70%-os fájdalomcsillapítást tud adni majd. A szülés folyamatának teljes körű áttekintése mellett, szó esik az esetleges komplikációkról és azok kezelési, illetve elkerülési lehetőségeiről egyaránt.
Az általam kifejlesztett egyéni apás szülésfelkészítő előnyei:
– nagy százalékban elkerülhetők a komplikációk
– nem lesz traumaélmény a szülés sem az anyának, sem az apának, sem a gyermeknek
– a kismama tudatosan fogja tudni használni a szülés során a testét és a hormonokat, jó irányban tudja tartani a folyamatokat és nem fog sodródni az árral
– kompetenciát és biztonságot ad
– erősíti az összetartozás élményt az anya és az apa között
– nagyban megóvható a gát ezzel a felkészítéssel, hiszen a kitolási szakaszban tanult technikák segítenek ebben


Gyermekágyi és szoptatásra felkészítő
Az anya és apa is megtanulja, hogyan tudnak igazi és megfelelő figyelmet adni gyermeküknek már csecsemőkortól kezdve. Megtanulják, hogyan tudnak jól szeretni, figyelni, segíteni a babát, amikor még csak sírással tudja kifejezni az igényeit. A szoptatás első félévét strukturáljuk, megértjük, hogy az idegrendszeri fejlődése kapcsán miként alakul az alvása nappal és éjszaka. A szülők emellett ennek köszönhetően fel tudják ismerni a hasfájás fajtákat és megismerik azok kezelési módjait is. A hideg-meleg hőérzetről is lesz szó, ráadásul megtanuljuk a sírás valós okait, emellett az anyuka és az apuka el tudja dönteni, miként kell megnyugtatni a babát az adott helyzetben. A felkészítő a szülői kompetenciát segíti, biztonságot ad, így pedig a babát sem traumatizálja az első összeszokásos időszak. Nem lesz túlfáradás senki részéről, jó problémamegoldó működést ad, jól tudnak majd a szülők reagálni a gyerek problémáira, mert érteni fogja, hogy mi zajlik a babában, így érzelmileg elérhető szülő lesz a kicsi számára. Ezek összessége stabil, kiegyensúlyozott és jó szülő-gyerek kapcsolatot alakít ki.