Ha kellemetlen élmény volt az első gyermeked születése és a másodikat várod, segítek!

Ha már életet adtál egy gyermeknek, viszont még a hideg is kiráz, ha arra gondolsz ami a szülőszobában történt, akkor itt az ideje feloldani ezeket a kellemetlen élményeket és mindent megtenni azért, hogy a második alkalommal ne történhessen hasonló dolog. Az egyéni apás szülésfelkészítésen ebben is tudok neked segíteni!

Ha bár alapvetően boldog vagy a második gyermek érkezésétől, viszont már most stresszelsz azon, hogy mi lesz mikor megindul a szülés, akkor neked mindenképpen javító élményre van szükséged.

Mi történik egy egyéni apás szülésfelkészítésen?

Ennek során megérted majd tested működését, így tudatosul majd benned, milyen folyamatok mennek végbe testedben. Azt látom, hogy ha megérted, hogyan működsz, akkor nem lesz ijesztő a szülés. A szülésed a te történeted lesz, te alakítod és alakíthatod.

Egyszer kell, hogy eljöjjetek és 2,5 órát leszünk együtt. Ez alatt minden fontos téma átbeszélésére jut idő. Érdemes jegyzetelni, így otthon is át tudjátok ismételni a megbeszélteket. Mivel egyéni felkészítés, teljesen személyre szabott a beszélgetés és a kérdéseitek feltevésére is van lehetőség. A 30-38. hét között ajánlom a találkozót. Ezt a programot azért készítettem neked, hogy pontosan megértsd tested működését, jól tudj együttműködni vele. Ezáltal gördülékenyen, komplikáció mentesen zajlik majd le a folyamat. Érteni fogod tested minden rezdülését, nem fogsz sodródni tudattalanul a folyamatban.

Milyen témákat érintünk majd?

● Listát írunk arról, hogy mit vigyetek a szülőszobára, amikkel a párod segíteni tud neked.
● Megtanítom, hogy mikor induljatok be pontosan a kórházba, mik a jó és rossz indulás következményei.
● Átbeszéljük a szülés szakaszait és azok praktikáit, ami által komplikációmentessé tudd tenni a szülésed, irányban tudod tartani a folyamatot
● A gátvédelemre nagy hangsúlyt fektetünk, annak praktikáiról, trükkjeiről beszélünk
● A párodnak olyan fájdalomcsillapító masszázst mutatok, amivel akár 60%-ot is tud csillapítani a fájdalmaidon.
● Itt megbeszéljük azt is, hogy hogyan tudod a kórházi személyzetet (szülésznő, orvos) egy segítő csapattá tenni körülötted, kérdéseket fogsz tudni feltenni nekik, amikkel személyesebb segítséget fogsz tudni tőlük kapni.
● És utoljára, de nem utolsó sorban a gyermekágyi időszakot is strukturáljuk, hogy ne vesszetek el az új élethelyzetben.

Fájdalomcsillapító masszázst tanítok az apának!

A felkészítőn a párod fájdalomcsillapító masszázst is tanul, amivel akár 60%-ot is tud csillapítani a fájdalmaidon vajúdás közben. Emellett ő is fel lesz ruházva a kellő fizikai és pszichikai tudással ahhoz, hogy igazán jó és rátermett partner legyen neked ebben a különleges élethelyzetben. Nem csak szemlélője lesz a szülésednek a szülőszobában, hanem gyakorlatilag is segíteni tudja majd a folyamatot. Hiszen fontos, hogy a párod se éljen át rossz érzéseket, ne érezze tehetetlennek magát, aki csak szemlélődő és kívülálló. Ezzel az egyéni apás szülésfelkészítő felkészítővel sokkal inkább képben lesztek, hogy milyen valójában a szülés, és így ha esetleg még nem dőlt el, hogy a párod bent lesz-e a szüléseden – vagy mennyire lesz bent-, a szülésfelkészítés után egyértelműen el tudjátok dönteni.

Mindezek által 80%-ban már esélyed lesz a komplikációmentes szülésélményre. Ráadásul ez a felkészítő online is elérhető, így ki sem kell mozdulnotok otthonotok biztonságából, ha nem szeretnétek.