Szülés után, csíkmentesen

Szülés után az első hónapokban kisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy van-e cellulitiszem vagy nincs. Minden gondolatom a baba volt, együtt lélegeztünk, szinte eggyé váltunk. Aztán később, lassacskán, az intenzív szoptatási időszak vége felé, kezdett visszatérni minden a rendes kerékvágásba: újra felöltöztem reggelente, eljutottam fodrászhoz és hát a tükörben szembesültem azzal, hogy a narancsbőrömnek nem használt túl sokat a várandósság. Sőt.

Mert hát nincs ezen mit tagadni: a terhesség, majd a szoptatás, amellett, hogy a világ csodája, azért nagymértékben leharcolja az anyai szervezetet, testet. Így aztán muszáj időt és energiát fordítani a regenerálódásra, ennyi jár neked, ettől a baba nem fog hiányt szenvedni. Ugyanis sok anyuka hajlamos a saját testét és igényeit feláldozni a kisbabáért: pedig a kettő megy együtt is.

Halász Katalin cellulitiszmasszázsa során, mely már ismerős lehet a terhességre való felkészülés időszakából, kemény küzdelem indul: a méreganyagokkal telt, betokosodott zsírszövetet összetöri a masszázs, ezáltal meg is szünteti azt. Persze nem egy alkalom után, a legjobb, ha 2-3 hónapig hetente kétszer elmész Katához. Van aki a csendet szereti, befelé figyel masszázs közben, én inkább beszélgettem vele szülésről, a babával töltött első hónapokról: egyfajta szülésfeldolgozás a nála töltött idő.

 

És hogy mire is jó a cellulitiszmasszázs? Egyrészt megszabadít a narancsbőrtől, azáltal, hogy összetöri a betokosodott zsírsejteket. Másrészt segít a striák eltüntetésében. A fényes csíkok, melyek a várandósság után sajnos jó eséllyel megmaradnak a hason, a combon és a csípőn ugyanis szintén a kötőszövet gyengeségéből adódnak, akár a cellulitisz. A bőrsejtek eltávolodnak egymástól a gyenge kötőszövet miatt, ezért alakulhatnak ki a randa csíkok.

Ráadásul ez egy méregtelenítő kúra is, ami bizony a szervezetedet igencsak megterhelő babavárás és szoptatás után nem árthat neked, sőt jótékony hatással lesz a bőrödre, anyagcserédre, tested minden funkciójára. Kata abban is segít, hogy hogyan kell étkezni, milyen mozgásokat kell végezni ahhoz, hogy ez a méregtelenítés még hatékonyabb legyen.

 

Tehát a masszázs ajánlott mindazoknak, akik úgy érzik a várandósság és a szoptatás kicsit rányomta bélyegét a testükre, van némi narancsbőrük, terhességi csíkjuk, és szeretnének ezeknek mihamarabb búcsút inteni. No meg, nem mellékesen, rendszeres kényeztetésre vágynak egy jó kis nyomkodás formájában.

írta: Szegedi Juli

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük