Ebben segít szülés utáni masszázs!

Elmesélek nektek egy olyan történetet, amely egy szülés utáni masszázsra hozzám látogató édesanyával történt meg. Azért tartom fontosnak, hogy megosszak veletek ilyen saját élményeket, hogy lássátok, mennyire megváltoztathatja néhány ilyen alkalom az életeteket.

Egy újdonsült édesanya jelentkezett be hozzám szülés utáni masszázsra. Nagyon fáradt volt, már első ránézésre is látszott, hogy alig van jártányi ereje. A masszázs közben elmondta, hogy emiatt az enerváltság miatt a mindennapi teendők is nehézséget okoznak neki, mióta életet adott a gyermekének, amely nagyon frusztráló a számára.

Miért baj, ha hosszú távon fennáll ez a probléma?

Az enerváltság alapvetően egy igen depresszív állapot, amely egy ilyen új élethelyzetben nagyon hamar okozhat igen komoly lelki károkat az édesanyában és a családban egyaránt. Hiszen az anya azt tapasztalja, hogy már nem csak az addig rutin feladatnak számító napi tevékenységeket képtelen elvégezni, de a gyermekéről sem képes megfelelően gondoskodni, ami miatt rossz szülőnek érezheti magát. Mindezeken keresztül pedig a családjával is megromolhat a kapcsolata. Természetesen ezek mind szélsőségek, tudnod kell viszont, hogy bizony nem egyszer valósággá válnak ezek a szituációk.

Mi történt a hozzám érkező édesanyával?

Néhány ilyen együtt töltött alkalom után azonban egyre több energiája lett és végre kiegyensúlyozottak és nyugodtak lettek a hétköznapjaik. Vagyis a masszázs alatt lelkileg és testileg is feltöltődött kisbabája társaságában. Volt egy kis én ideje, szabadon kibeszélhette problémáit, ráadásul testileg is jobban érezte magát a masszázs végére.

Neked is tudok segíteni!

Ha hasonló gondokkal küzdesz, téged is várlak szeretettel szülés utáni masszázsra, ahova akár kisbabáddal együtt is érkezhetsz, sőt, akár meg is szoptathatod közben.