Milyen kételyek gyötörhetik az anyukákat a szoptatás kapcsán?

Számos olyan tipikus kérdéskör van, amellyel kapcsolatban megkerestek már a kismamák vagy éppen az újdonsült anyukák. Ebben a bejegyzésben ezeket gyűjtöttem össze.

Ha nem érted a babád jelzéseit

Előfordul ebben az időszakban, hogy egyszerűen nem tudod kitalálni, hogy miért sír és miért nem eszik, ezáltal pedig úgy érzed, képtelen vagy kielégíteni a szükségleteit. Pedig rendszerint igen kis dolgok állnak a háttérben, amely nagyon egyszerűen kiküszöbölhető. Nem egyszer fordult már elő a pályafutásom során, hogy egy találkozás alkalmával fény derül arra, miért nyűgös a baba és onnantól kezdve semmi gond nem volt.

Ha kevésnek érzed a tejedet

Ha úgy érzed, nem elég a tejed, érdemes szintén szakemberhez fordulni, ugyanis ilyenkor nem csak az a gond, hogy nem lakik jól a gyermek, de adott esetben a súlya sem fog megfelelően gyarapodni. Viszont az is előfordulhat, hogy nem a tejed nem elég, csak nem megfelelő a szoptatási pozíció vagy valami más dolog áll a háttérben, így nem érdemes halogatni a szakember felkeresését.

Ha sebes, gyulladt a melled és nagyon fáj

Borzasztóan kellemetlen tud lenni, ha sebesedik a melled vagy begyulladt, ugyanis ilyenkor a csecsemő táplálása maga lehet számodra a pokol, hiszen a fájdalomtól a sírás kerülgethet teljesen jogosan. Ha úgy érzed, a szülés nem is volt fájdalmas ahhoz képest, amit most átélsz, itt az ideje, hogy segítséget kérj!

Ha szeretnéd elkerülni a fentebb említett szituációkat, érdemes felkészülnöd már a terhesség alatt a szoptatásra, így nem érnek majd meglepetések. Felkészítőm, amelyek most online is elvégezhetsz pontosan az ezzel kapcsolatos témaköröket öleli fel. Ide kattintva többet is megtudhatsz minderről.

Amennyiben már megszületett a gyermeked és mégis fennáll bármelyik probléma, mindenképpen mielőbb fordulj szakemberhez, ugyanis ez az egyik legcsodásabb időszak egy anya életében és vétek lenne végig szenvedned az egészet. Én magam is nagyon szívesen segítek neked, bátran keress fel szoptatási tanácsadással kapcsolatban! Együtt gyorsan és hatékonyan megoldjuk a problémáidat, nem kell stresszelned azon, ha nem tudsz vagy értesz valamit a szoptatási időszakban. Emellett nem veszel el majd a részletekben és nem sodródsz bele majd kétségbeejtő helyzetekbe.

Ráadásul lesznek éjszakáitok és nappalaitok, és kiegyensúlyozódik majd az élet a babával. Az elmúlt 20 évben azt tapasztalom, hogy nincs olyan helyzet, amit ne lehetne megoldani.

A szoptatásról részletesen beszélek ebben a korábbi podcastomban, amit ajánlok figyelmedbe!