Védd meg a babádat a napsütéstől a kánikulában!

Ha újdonsült anyuka vagy, nyilván neked is sok fejtörést okoz, hogy védhetnék meg a babád bőrét a naptól most, hogy végre beköszöntött a jó idő. Mivel a picik bőre sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké, valóban nagyon fontos az odafigyelés.

Érdemes védeni a tűző napsütéstől

Bárhova is mentek a szabadban, próbálj mindig valahogy árnyékot varázsolni a közelébe! Ha lehet, álljatok meg egy fa alatt vagy gondoskodj a babakocsi árnyékolásáról. Ha egy mód van rá és odakinn rekkenő hőség van, próbáljátok a sétákat az esti órákra időzíteni, amikor már nincs olyan meleg, ugyanis nem csak a közvetlen napsütés, de a nagy hőség is árthat a kisbabádnak. Hat hónapos korig egyáltalán nem ajánlott a picurt közvetlen napsütésnek kitenni, ebben a korban még nagyon nagy figyelmet igényelnek a picik ebből a szempontból is.

Gondoskodj a napvédelemről

Természetesen vannak olyan esetek, amikor minden igyekezeted ellenére sem feltétlenül megoldható, hogy folyamatosan árnyékban legyen a kicsi, ilyenkor azonban fontos, hogy gondoskodj a megfelelő napvédelemről. Ehhez ajánlom a napvédő krémet, amelyek kifejezetten babáknak készültek, vagyis magas faktorszámúak és jó eséllyel illatmentesek. A nagy meleg ellenére is öltöztesd fel megfelelően a gyermekedet, a napszúrás ellen tegyél vékony anyagú sapkát a fejére, amely takarja a fülét és adott esetben a tarkóját is. Emellett remek választás a világos színű, rövid ujjú, vékony anyagú ruházat is, amely jól szellőzik.

Fontos a rendszeres folyadékpótlás!

A melegben természetesen lényeges odafigyelni a megfelelő folyadékpótlásra is. A csecsemők esetében a napi folyadékszükséget 150 ml/kg, amelyhez adott esetben akkor is szükség lehet pótlásra, ha szoptatod a gyermekedet. A nagyobb gyerekek sem feltétlenül szólnak ha szomjasak, időről időre kínáld őket itallal, lehetőleg vízzel!