Úgy gondolod, babát vársz? Ezek a teendők várnak rád!

Ha erős a gyanúd arra, hogy babát vársz, akkor itt az ideje, hogy felkeress egy szakembert, aki megerősíti a hírt. Amikor az orvos is kimondja, hogy a hír igaz és bizony szülők lesztek, akkor jó ha tudod, mi mindenre számíthatsz az első időszakban. Pontosan ezért összegyűjtöttem neked a fontosabb tudnivalókat.

Figyelj az étkezésedre és a szokásaidra!

Most már kismama vagy, így első lépésként fontos, hogy odafigyelj a szokásaidra és az étkezésedre is! Természetesen tudjuk, hogy a terhesség nem betegség, ám lényeges, hogy hagyd el azokat az esetleges káros dolgokat, amelyek esetleg eddig a hétköznapjaid részét képezték. Ilyen például a dohányzás és a koffein bevitel, de érdemes átnézned a gyógyszereket is, amiket esetleg eddig szedtél. Ebben a bejegyzésemben bővebben írtam arról, mit érdemes hanyagolni a babavárás ideje alatt. 

Jegyezd fel pontosan, mikor esedékes a következő vizsgálat!

Az elkövetkezendő időszakban bizony gyakrabban találkozol majd az orvosoddal, mint eddig, így érdemes mindig alaposan feljegyezned, mikor esedékes a következő vizsgálat. Ez a babavárás elején és végén gyakoribb lesz, egyébként rendszerint megfelelő a havi egy találkozó az orvosoddal. Fontos, hogy mindig tartsd be a szakember utasításait és jelenj meg a megbeszélt alkalmakkor!

Készülj fel a rosszullétekre!

Bár vannak olyan szerencsés kismamák, akiknél nem jelentkeznek a rosszullétek a babavárás ideje alatt, a helyzet az, hogy azért jó, ha lélekben felkészülsz az émelygésre és a hányingerre. Jó, ha ilyenkor elrágcsálsz egy kekszet vagy eszel néhány kanál joghurtot, ezek enyhíthetik a tüneteidet.

Ha bizonytalanok vagytok, keressetek fel bátran!

Ha most úgy érzitek, hogy minden a feje tetejére állt, fáj a hátad a terhesség miatt, tartasz a szüléstől és aggódtok, mi lesz majd, mikor megérkezik a pici, ne aggódjatok, ez teljesen normális reakció! Keress fel bátran és beszéljünk meg minden kérdést, ami csak felmerült bennetek!