Előzd meg az alagút szindrómát várandósság alatt!

Ha a terhesség alatt azt tapasztalod, hogy zsibbadnak az ujjaid és a kézfejed, esetleg vizenyősödik a csuklód, akkor bizony igen erős a gyanú, hogy kialakult nálad a kéztő-alagút szindróma. Nem kell miatta kétségbe esni, ugyanis ez a várandósok bizonyos százalékánál előfordulhat, fontos azonban tudni, hogy sokat tehetsz a kialakulása ellen és a kellemetlen tünetek elmulasztásáért is.

Mit tehetsz ízületi fájdalom esetén?

Általánosságban elmondható, hogy terhesség alatt jelentkező ízületi fájdalom esetén fontos a sok pihenés és a stressz elkerülése. Lényeges, hogy figyelj oda a testtartásodra és ne terheld magad feleslegesen, ha van erre lehetőség. Amennyiben a szeretnél felvenni valamit a földről, inkább a térded hajlítsd, mint a derekadat terheld és ha lehet, tölts több időt ülve, mint állva! A megelőzéshez és az elmulasztáshoz pedig különösen alkalmas a kismama masszázs, amely már a terhesség első heteitől alkalmazható. Az általam kialakított gyógyhatású, speciális masszázsnak köszönhetően csökken a fájdalom és a vizesedés, valamint megelőzhető vele e kellemetlen tünetek kialakulása is.

Mindemellett a kismama masszázs közben gyakran átbeszéljük az aktuális érzéseidet, együtt végigmegyünk a babavárás útján. Segítek felkészülni lelkileg és testileg is a fizikai és érzelmi folyamatokra, amit végigélsz most. Ide kattintva részletesen olvashatsz mindezzel kapcsolatban.