4 dolog, amivel megakadályozhatod a terhesség alatti vizesedést!

A vizesedés sok kismama esetében a terhesség természetes velejárója. Vannak olyan szerencsések, akik genetikailag nem hajlamosak erre, ám vannak olyan nők is, akik már a terhesség első hónapjában tapasztalják a vizesedést. Ilyenkor megdagad az arc, elnehezülnek a végtagok, szélsőséges esetben terhelődnek az ízületek, valamint a szívre és a tüdőre is komoly munka hárul. Összegyűjtöttem a 4 legfontosabb dolgot, amely segítségével enyhítheted a tüneteket!

Mi okozza a vizesedést?

Valójában ez egy hormonok által beindított reakció, ugyanis a tested fő feladata ebben az időszakban a megtartás. Hiszen a szervezeted ilyen minden téren arra törekszik, hogy megtartsa a benned fejlődő magzatot. Mikor megfogan a gyermek, a hormonjaid azonnal aktív működésbe kezdenek, melynek hatására lelassul a nyirokkeringés és megváltozik a vízháztartás is. Ennek az oka, hogy a fejlődő gyermek számára sok vízre van szükség, amit a test automatikusan elkezd tárolni a szövetekben, hogy a magzat bármikor hozzájuthasson a megfelelő mennyiséghez. Tudom, nagyon bosszantó, magam is átestem ezen. Úgy éreztem magam minden egyes nap, mint egy lufi. Akkor még nem tudtam, milyen egyszerűen meg lehet szabadulni ettől a problémától.

1. Igyál elég folyadékot!
A vizesedés elleni egyik nagyon hatásos ellenszer a folyadék. Tudom, ez igen meglepő, de ha elfogyasztasz napi 3-5 liter vizet, azzal arra sarkalod a vesédet, hogy ürítse a szervezetedben található vizet. Szintén nagyon hatásos a speciális kismama masszázs is, mely segítségével felgyorsítható a nyirokkeringés és csökkenthető a vizesedés mértéke.

2. Mozgás
Természetesen ehhez szükség van a kezelőorvosoddal való egyeztetésre, de már egy intenzívebb séta is igen sokat jelenthet a vizesedés terén, hiszen ezzel hozzájárulsz az ideális keringés kialakításához.

3. Figyelj oda az étkezésedre!
Az egyik legfontosabb feladat vizesedés esetén a sófogyasztás visszafogása, ugyanis ez a fűszer rengeteg vizet köt meg. A szénhidrátok tudatos fogyasztása is lényeges, ugyanis a túlzott fogyasztások igen sok vizet tart vissza. Javaslom ilyen esetben a teljes kiőrlésű termékek fogyasztását.

4. Kismama masszázs
Érdemes már a terhesség első időszakától elkezdeni a rendszeres masszázst, így elkerülheted ezt a kellemetlen tünetet. Ide kattintva még többet megtudhatsz erről a speciális masszázsról!