Így kerüld el a vizesedést a terhességed alatt!

A terhesség áldott állapot, a nő életében egy csodálatos időszak, amikor a test és a lélek is felkészül a gyermek érkezésére. Különleges kilenc hónap ez, amikor a magzat napról napra növekszik az édesanya szíve alatt. Tény azonban, hogy nagyon sok kellemetlen testi tünettel is jár a várandósság, amelyek megnehezíthetik ezt a különleges időszakot a kismama számára. Ha te is küzdesz a vizesedéssel és szeretnéd elkerülni a hízást, akkor most a legjobb helyen jársz. Segítek neked, hogy ne csak kismama, de ízig-vérig nő is maradhass a terhesség alatt is.

Mitől vizesedsz a terhesség alatt?

Valójában ez egy hormonok által beindított reakció, ugyanis a tested fő feladata ebben az időszakban a megtartás. Hiszen a szervezeted ilyen minden téren arra törekszik, hogy megtartsa a benned fejlődő magzatot. Mikor megfogan a gyermek, a hormonjaid azonnal aktív működésbe kezdenek, melynek hatására lelassul a nyirokkeringés és megváltozik a vízháztartás is. Ennek az oka, hogy a fejlődő gyermek számára sok vízre van szükség, amit a test automatikusan elkezd tárolni a szövetekben, hogy a magzat bármikor hozzájuthasson a megfelelő mennyiséghez. Tudom, nagyon bosszantó, magam is átestem ezen. Úgy éreztem magam minden egyes nap, mint egy lufi. Akkor még nem tudtam, milyen egyszerűen meg lehet szabadulni ettől a problémától.

Mit lehet tenni a vizesedés ellen?

Vannak olyan szerencsések, akik genetikailag nem hajlamosak erre, ám vannak olyan nők is, akik már a terhesség első hónapjában tapasztalják a vizesedést. Ilyenkor megdagad az arc, elnehezülnek a végtagok, szélsőséges esetben terhelődnek az ízületek, valamint a szívre és a tüdőre is komoly munka hárul. A vizesedés elleni egyik nagyon hatásos ellenszer a folyadék. Tudom, ez igen meglepő, de ha elfogyasztasz napi 3-5 liter vizet, azzal arra sarkalod a vesédet, hogy ürítse a szervezetedben található vizet. Szintén nagyon hatásos a speciális kismama masszázs is, mely segítségével felgyorsítható a nyirokkeringés és csökkenthető a vizesedés mértéke. Érdemes már a terhesség első időszakától elkezdeni a rendszeres masszázst, így elkerülheted ezt a kellemetlen tünetet.

Akkor is megoldás, ha plusz kilókkal küzdesz!

Ha felszaladtak rád a kilók a terhesség alatt, arra sem az lesz a megoldás, ha kevesebbet eszel vagy odafigyelsz az étkezésedre. Ugyanis ennek a feleslegnek is főként a vizesedés az oka, melyre szintén megoldást jelent a kismama masszázs!
Ha szeretnél többet megtudni a kismama masszázsról, bátran keress fel valamelyik elérhetőségemen vagy kövesd live bejelentkezéseimet, ahol erről is mesélek majd nektek.

Ha szívesen kipróbálnád a masszázst, akkor most az ünnepi kuponakció keretében kedvezményesen megteheted ezt.