Kerüld el a kimerültséget szoptatási időszakban!

Az első hetek, miután megszületett a gyermekedet, bár csodálatosak, sokszor nem egyszerűek, hiszen hirtelen számos új szituációval találjátok szembe magatokat újdonsült szülőként. A szoptatási időszak különösen kimerítő lehet az édesanya számára, ám jó ha tudod, nem kell ennek az időszaknak a nem alvásról és a stresszről szólnia.

Készülj fel előre!

Szülés előtti szoptatási- és babaápolási tanfolyamom pontosan azt hivatott megalapozni, hogy felkészült legyél erre az időszakra és ne érjenek meglepetések. Valójában minden olyan kérdést átbeszélünk itt, amelyek a baba féléves koráig felmerülhetnek. Természetesen alaposan átvesszük a szoptatással kapcsolatos témákat is. Így a különböző szoptatási pozíciók mellett arról is szó lesz, hogy mit kell tenned, ha a gyermeked nem eszik csak sír, miként tudod megállapítani, hogy miért sír és mit kell tenned akkor, ha fáj a pocakja. Emellett megtanítom neked, hogy altasd a babádat úgy, hogy később már egyedül is el tudjon szenderedni, valamint a megfelelő öltöztetés kérdését is körbe járjuk. Így biztos lehetsz abban, hogy nem fázik majd télen és nem lesz melege a hőségben. A tanfolyammal kapcsolatban ide kattintva találsz bővebb információt.

Gyere el szülés utáni masszázsra!

Amennyiben már megszületett a gyermeked és úgy érzed, teljesen kimerült vagy, erre is van megoldás, mégpedig a szülés utáni kismama masszázs. Ez a masszázs nem csak jólesik, de gyógyhatású is, kifejezetten erre az időszakra fejlesztettem ki. Nem csak lelkileg, de testileg is jó hatással van, ugyanis ha esetleg fennmaradt egy kis vizesedés szülés után, az is elmulasztható vele, ráadásul csökkenti a trombózis veszélyét is. Mivel tudom, milyen nehéz ilyenkor elszakadni az újszülött gyermektől, ide bátran elhozhatod őt is, sőt, közben akár meg is etetheted. Volt olyan édesanya, aki úgy látogatott el hozzám szülés utáni masszázsra, hogy szoptatási, valamint alvási nehézségei is voltak. Az együtt töltött idő alatt, amíg beszélgettünk, néhány hét alatt 4-5 területen is megtaláltuk számára tökéletes megoldást és sokkal jobbá vált a mindennapi életük. A masszázzsal kapcsolatban ide kattintva találsz bővebb információt.