Így kerüld el a terhesség alatt a striák megjelenését!

A terhesség egy csodálatos időszak egy nő életében, bár lássuk be, számos olyan kellemetlen velejárója van, mint például a striák megjelenése, amelyek nagy eséllyel a szülés után is ott maradnak a bőrön. Halványítani valóban nem könnyű őket, viszont megelőzni annál egyszerűbb. Összegyűjtöttem, mi mindent tehetsz annak érdekében, hogy megelőzd a csíkok megjelenését.

Figyelj oda a táplálkozásodra!

Bár ez egy alapvető jótanács szokott lenni a babavásár időszaka alatt, ám arról kevés szó esik, milyen komoly hatása van ennek a striák megjelenésére is. Táplálkozz kiegyensúlyozottan és kívánósság ide vagy oda, fogyassz olyan élelmiszereket, amelyek jót tesznek a bőrnek. Ez ugyanis nem csak neked és a babának, de a bőrödnek is jót tesz.

Megfelelő folyadékfogyasztás

A szervezted hidratáltságához vízre van szükség, A terhesség áldott állapot, ám vannak igazán bosszantó velejárói is, mint például a striák megjelenése. Sokan úgy vélik, szerencse kérdése, hogy megjelennek-e ezek a makacs csíkok a hason vagy a test egyéb területein. Fontos azonban tudni, hogy te is tehetsz ellenük, méghozzá egészen hétköznapi dolgok segítségével.

Tápanyagokban gazdag táplálkozás

Lényeges, hogy táplálkozz kiegyensúlyozottan és kívánósság ide vagy oda, fogyassz olyan élelmiszereket, amelyek jót tesznek a bőrnek. Ez ugyanis nem csak neked és a babának, de a bőrödnek is jót tesz.

Megfelelő folyadékbevitel

A vízre szüksége van a szervezetednek a hidratáltsághoz, így akkor is fontos legalább napi 1,5-2 liter vizet meginnod, ha éppen vizesedéssel küzdesz és úgy érzed, ettől csak még rosszabb lesz a helyzet. Fontos ennek kapcsán tudnod, hogy a folyadékfogyasztás bizony segíti a felesleges víz távozását a szervezetedből. Így pedig sokkal kisebb az esély arra, hogy „megreped” a bőröd.

 Kismama masszázs

Ha már a terhesség elejétől igénybe veszed a kismama masszázst, akkor elkerülheted a nagymértékű vizesedést, bőröd striásodását, mivel nem ugrik meg hirtelen a súlyod. Ezzel kapcsolatban ide kattintva tájékozódhatsz részletesen. 

Mozgás

„A terhesség nem betegség!” – szól a közhelyes mondás, amely bizony ebből a szempontból nagyon is igaz. Hiszen ha az orvos is engedélyezi, nyugodtan beiktathatod a mozgást a mindennapjaidba. A sport serkenti a vérkeringést és javítja a bőr rugalmasságát, így terhesség alatt sem érdemes lemondanod a mozgásról.

Testápolás

A fentiek mellett nagyon fontos a mindennapi testápolás is, amelyhez használhatsz bőrradírt vagy különböző olajokat is. Így a tested és a lelked egyszerre kényeztetheted.

Láthatod, hogy számos olyan egyszerű, hétköznapi dolog van, amelyek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a bőrödet ne viselje meg a babavárás.