Legyenek szépek és nőiesek a vonalaid szülés után is!

Sokak fejében él az a tévhit, hogy a szülést követő hónapokban a nők hasának kötelezően csúnyának kell mutatnia és érdemes minél inkább eltakarni. Ez részben igaz, hiszen a terhesség alatt minden nőnek szétnyílik a hasizma, azonban nem kell így is maradnia. Tisztában vagyok azzal, hogy nőként nem csak egy teljesen új élethelyzettel kell megküzdened a gyermeked érkezését követően, de a testtel történt esztétikai változásokkal is. A jó hír az, hogy a hasfal visszaállításában tudok neked segíteni egy speciális torna segítségével, amelynek köszönhetően 4-5 hét alatt visszanyerheted a hasad feszességét és formáját. Így még két hónapos sem lesz a gyermeked, mire a hasad szép és formás lesz újra.

Miért nyílik szét a hasizom a terhesség során?

A hasizom szétnyílása annak érdekében történik, hogy a baba elférjen a pocakodban. Ez egy teljesen természetes folyamat, ne, szabad megijedni tőle. Ilyenkor ugyanis nem szétszakad a hasizmod, csak szétnyílik, hogy helyet adjon a babádnak.

Miért gond, ha szétnyílva marad a hasizom a szülés után?

Az esztétikai szempontok mellett az egészségügyi problémákat is fontos figyelembe venni ezzel kapcsolatban. Amennyiben ugyanis a hasizom szétnyílva marad, az köldöksérvet, nyelőcső süllyedést, éjszakai horkolást és oxigénkimaradásos állapotot okozhat hosszú távon. A hasfal visszaállításról sajnos a mai napig nem beszélnek eleget, pedig minden szülés után szükséges visszaállítani a hasizmot.

Hogy állítható vissza a hasizom állapota a szülés követően?

Az általam kidolgozott hasizom visszaállító tornával megtanítom neked, hogy hogyan tudod 4-5 hét alatt visszanyerni a hasad feszességét és formáját. Hasad újra lapos és szép lesz.
Ezek a gyakorlatok nagyon egyszerűek és könnyű megtanulni őket, ezt követően pedig akár otthon a négy fal között is elvégezheted őket. Ez a mozdulatsor minden nap körülbelül egy fogmosásnyi időt vesz el három alkalommal. Ne aggódj, úgy állítottam össze a gyakorlatokat, hogy egyszerűen be lehessen iktatni a napodba. Például amíg a babád alszik, te elvégezheted a tanult mozdulatokat.

Miből áll a feladatsor?

Ez a speciális és egyedi gyakorlatsor összesen öt feladatból áll. Tematikusan hétről hétre egymásra épülve nehezül majd a torna, követve azt, ahogyan a hasizmod erősödik. Az első héten 3×1 percet vesz igénybe, az ötödik-hatodik héten sem lesz több 3×3 percnél a gyakorlatsor.
Pár hét alatt a hasizmod egyenes és feszes lesz. Nem utolsó sorban fontos, hogy szülés után is szépnek láthasd magad és elégedett lehess a formáddal. Ez magabiztosságot fog adni.
Fontos, hogy a szülés után 2 héttel el kell kezdeni a hasizom visszaállítását, tehát 6-7 hetes lesz a gyermeked, mire teljesen visszaáll a hasizmod és nem kell többé szégyellned a hasadat. Hiszen bár mostantól elsősorban édesanya vagy, ugyanakkor NŐ is, csupa nagy betűvel.