Mi a te történeted? – Erre jó a szülésfeldolgozás

Sokat beszéltünk már arról, hogy milyen félelmei lehetnek egy kismamának és mire számíthat a szülés kapcsán. Azonban azt is nagyon fontosnak tartom, hogy legyen szó arról is, mi zajlik le azokban az édesanyákban, akik már túl vannak a szülésen. Hiszen ez egy hatalmas esemény egy nő életében és mint minden hasonló történést, ezt is érdemes valamilyen módon feldolgozni, akár rossz, akár jó élmény volt. Hiszen szülés után rögtön belecsöppensz az új szerepedbe, a szülés közben történt események pedig rendszerint kibeszéletlenül maradnak. Ez pedig jó és rossz élmények esetében sem jó a lelkednek.

Ezért találtam ki számodra ezt a lehetőséget, hogy masszázs közben elmesélhesd a szülésedet. Ez segítséget ad, hogy jól fel tudd dolgozni azokat az érzéseket, amik maradnak benned a szüléseddel kapcsolatban. Lássuk, miről is van szó!

Gyere a szülés után minél hamarabb!

Tudom, úgy tűnhet, hogy a baba érkezése után semmire sincs időd, magadra meg végképp nem, pedig fontos, hogy pihenj egy kicsit és magaddal is foglalkozz. Miközben masszírozlak, aközben hallgatom a történetedet. Bármit elmondhatsz, elmesélhetsz nekem vagy kérdezhetsz nyugodtan.
Szülésélményed feldolgozása után teljesen érthetővé válik számodra az, hogy mi miért történt. Így nem maradnak majd benned olyan stresszes élmények vagy ki nem mondott gondolatok, érzések, amik zavarnának a jövőben, esetleg a következő szülésednél félelmet keltenének. Rengeteg mindent meg lehet előzni ezáltal.

Mégis mire hathat ki a szülésed élménye?

Bármilyen élmény is volt számodra a szülés, hatással lehet a tudat alatt a szoptatási időszakra, az anyasággal való elégedettségedre, sőt még a párkapcsolatodra is. Mindemellett a gyermekágyi időszak hormonális változásait is sokkal könnyebb lesz úgy hordozni, ha a szülés élményét feldolgozzuk együtt.

Kinek ajánlom a szülésfeldolgozást?

Akkor is szeretettel várlak, ha nemrég szültél, de olyan várandós kismamáknak is ajánlom, akiknek már nem az első babájuk születik. A masszázs segíteni fog abban, hogy könnyen fel tudd dolgozni ezt a különleges pillanatot az életedben, ami a szülésed.