Mit jelent a várandósságot masszázzsal kísérni?

A várandósság sok kihívás elé állítja a nőket, a családokat. Halász Katalin gyógymasszőr, doula abban segít, hogy a kismamák és párjaik minden pillanatával együtt megéljék ezeket az örömteli időket, mikor egy új életre való várakozás, vagyis egy új helyzet elé néznek.

 

A terhesség időszakát masszázzsal kísérni folyamatos kapcsolatot jelent a masszőr és a kismama között. Ennek mélysége, minősége és gyakorisága az igényeknek megfelelően alakulhat. A speciális várandósmasszázs, azaz a Halász Katalinnal való együttlét fájdalomcsillapító hatású, jó komfortérzetet biztosít és pszichikai támaszt is jelenthet a terhes nők számára. Olyan bázist jelent számukra, ahova mindig visszatérhetnek, kérdéseikre választ kaphatnak, sok – számukra fontos – információval lesznek gazdagabbak. Így az anya rákészülhet a rá váró kihívásokra a kényeztető mozdulatok közben.

 

A masszázs során Katalin és a nők között bizalmi viszony épül ki, mely segítségével a kismamák közelebb kerülhetnek saját testükhöz, megérthetik annak jelzéseit és babájukkal is bensőségesebb kapcsolatra nyílik lehetőség. A cél nem csupán a testtel való munka, hanem az elkövetkezendő új élethelyzetre való rákészülés is.

 

…az, aki hozzám jön, nem pusztán hátának a fájdalmát hozza. Inkább valamiféle problémát és teljes önmagát. De ezeket a dolgokat nem feltétlenül szükséges kimondanunk, gyakran csak ott vannak velünk. Az általam végzett masszázs ezért egyáltalán nem erőteljes, inkább egyfajta finomhangolás, folyamatos beszélgetés az izmokkal” – mondja Katalin. Ennek megfelelően lehetőség nyílik csendes együttlétre vagy – amennyiben a kismama igényli – beszélgetés kíséri a masszázst. A kismamák 1 órás teljes testmasszázst kapnak. A lábak, a karok, és a hát különböző területeit masszírozza különböző testhelyzetekben. A hát masszázsát oldalfekvő és ülő pozícióiban oldja meg, és párnákkal segíti az ideális kényelmet nyújtó helyzet megtalálását. Minden kismamával egyénileg munka folyik. A masszázs mozdulatai aszerint módosulnak, hogy a várandósság mely harmadában van a mama. Azok a nők, akik igénylik, arcmasszázst is kapnak, így másfél órára bővülhet a finom kényeztetés. A kismama már megszületett gyermekét is magával viheti, ahol játszanak, együtt kényeztetik, masszírozzák Katalinnal a mamát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük