Ne a hiedelmekről szóljon a szoptatás!

Nagyon sokan tanácsolják a mai napig, hogy például ha a kisbaba elalszik szopizás közben, minél előbb fel kell ébreszteni akár úgy is, hogy megcsikized a talpát. Sőt, egyenesen ördögtől valónak tartják néhányan azt is, ha a kisbaba a mellel a szájában alszik el. A helyzet viszont az, hogy mindezeknek semmilyen alapja nincs és az égvilágon semmi szükség nincs rájuk, így csak feleslegesen okozol kellemetlen perceket vele a gyermekednek.
A szoptatás az édesanya és a baba között egy különleges kapocs, amire fontos időt szánni. Különösen újszülöttek esetében igaz ez, hiszen egyrészt ez egy nagyon összetett folyamat és hamarabb elfáradnak benne, mint idősebb társaiknak, ráadásul minden egyes porcikájukkal kívánják édesanyjuk közelségét. Emellett természetese az anya számára is sokat jelent mindez. Vagyis az, hogy táplálod őt, nem egyszerűen az evés miatt fontos, hanem érzelmileg is sokat jelent számotokra.

Mivel nekik még igen nagy az alvásigényük, előfordulhat, hogy a nagy nyugalomban el-elalszik a melleden, azonban ezzel az égvilágon semmi gond nincs. Inkább élvezd, ahogy nyugodtan szuszog az öledben. Hiszen a minőségi alvás idő és az evés idő egyaránt nagyon fontos egy baba életében

Ha felázik vagy kisebesedik a mellbimbód, az nem emiatt lesz!

A tévhit alapját az adja, hogy ha a gyermek a mellbimbóddal a szájában alszik el, akkor felázik is kisebesedik. A helyzet viszont az, hogy ha jelentkeznek is ezek a kellemetlen tünetek, az nem emiatt lesz, előfordulhat például, hogy egyszerű tartáshiba okozz a gondot. Egyrészt ilyenkor érdemes hozzám fordulnod, ugyanis a szoptatási tanácsadás keretein belül elmondom neked, mire érdemes figyelned és hogyan kerülheted el mindezt. A tanfolyam az anya működését és a gyerek működését hangolja össze, a baba igényei szerint.
Ha szeretnél mindezekről többet tudni, ajánlom a szoptatási és babaápolási felkészítőmet is.