Ne legyen rossz emlék a gyermeked születése!

Ha már világra hoztad a gyermekedet, akkor te tudod a legjobban, hogy ilyenkor az újdonsült édesanyáknak rendszerint két tábora van. Az egyikben azok vannak, akiknél rendben volt minden a szülésnél és szívesen emlékeznek a gyermekük világra jövetelének pillanataira. A másikba viszont azok tartoznak, akik számára felért egy rémálommal a szülés. Ez viszont nem maradhat így, nem emlékezhetsz így arra a csodás pillanatra, amikor a kisfiad vagy kislányod a világra jött. A szülésed feldolgozása nem csak akkor fontos, ha valami problémád volt, hanem problémamentes szülést követően is. Ez az élmény egész életre szól.

Kevés lehetőség van arra, hogy igazán értő szakemberrel átbeszélhesd a szülésedet. A szülésfeldolgozás viszont esélyt teremt arra, hogy masszázs közben elmeséld a szülésedet, segítséget ad, hogy jól fel tudd dolgozni azokat az érzéseket, amik maradnak benned a szüléseddel kapcsolatban.

Mi is az a szülésfeldolgozás?

Mikor megkérdezi valaki, hogy milyen volt a szülés, mit szoktál válaszolni? Ha van rá lehetőség lerendezed néhány szóval és témát váltasz, igaz? Ez nem csoda, hiszen ez egy nagyon intim helyzet, amelyet mindenki másként él meg. Éppen ezért érdemes szakembernek mesélned róla. Hidd el, a szülésélményed feldolgozása után teljesen érthetővé válik majd számodra az, hogy mi miért történt. Így nem maradnak majd benned olyan stresszes élmények vagy ki nem mondott gondolatok, érzések, amik zavarnának a jövőben, esetleg a következő szülésednél félelmet keltenének. Rengeteg mindent meg lehet előzni ezáltal. Amikor átbeszéljük a szülésedet, elmeséled élményeidet, ez egyben önismeretedet is erősíteni fogja és tisztább én-képet kapsz vele. A szülésélményed pedig kihathat a szoptatási időszak minőségére, az anyasággal való elégedettségedre, valamint a pároddal való kapcsolatodra is. A masszázs segíteni fog abban, hogy könnyen fel tudd dolgozni ezt a különleges pillanatot az életedben, ami a szülésed.

Mikor érdemes ellátogatni egy szülésfeldolgozásra?

Gyere a szülés után minél hamarabb! Miközben masszírozlak, aközben hallgatom a történetedet. Bármit elmondhatsz, elmesélhetsz nekem vagy kérdezhetsz nyugodtan.

Kinek ajánlott részt venni a szülésfeldolgozáson?

Minden olyan anyának, aki frissen szült és minden olyan várandós kismamáknak, akiknek már nem az első babájuk születik.

Ha bármilyen kérdésed van ezzel kapcsolatban, keress fel bátran!