Miért fájhat a hátad és a derekad a terhesség alatt?

Ha van gyakori panasz a terhesség alatt, akkor a hátfájás biztosan az. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ez a babavárás időszakával jár és nem kell vele foglalkozni, épp ellenkezőleg! Nagyon sok mindent tehetsz azért, hogy megszabadulj a hát – és derékfájdalomtól és élvezd a pocakod növekedésének minden pillanatát.

Mi az oka a fájdalomnak?

A legfőbb ok, amely a háttérben áll, a folyamatos súlygyarapodás, hiszen ahogy növekszik a baba, egészen más lesz majd a testtartásod, sőt, sokaknál a járás is megváltozik, amely szintén nagy hatással van erre. Emellett szerepe van a jelenség kialakulásában a hormonoknak is, amelyek felelnek az izmok és az izomszalagokért. Így nem csoda tehát, hogy sok kismama számára rettentően nagy kihívást jelent a fájdalommal való küzdelem.

Mi a megoldás?

Természetesen van megoldás! Egyrészt van néhány olyan tipp, amelyeket ha betartasz a hétköznapi életben, akkor sokat segíthet a helyzeteden.

A testtartás

Ilyen például az, hogy bármennyire is nehéz, odafigyelsz a testtartásodra és tudatosan keresed a tested gravitációs középpontját, amely mindig arrébb tolódik majd, ahogy növekszik a baba.

A lábbeli

Az sem mindegy, milyen cipőt húzol a lábadra, ugyanis a túl magas vagy túl alacsony talpú cipő is okozhat gondot. Fontos, hogy legyen egy masszív alap, amin kényelmesen állhatsz, ráadásul ígyy a bokád sem sínyli meg a terhet.

Mozgás

Bármennyire is nehezedre esik, érdemes fittnek maradni a terhesség végéig. Természetesen nem arról van szó, hogy konditerembe kellene járnod vagy maratont kellene futnod, bőven elég, ha gyalogolsz egy kicsit, hogy átmozgasd az izmaidat.

Kismama masszázs

Gyógymasszőrként kifejlesztettem egy speciális masszázst a várandósság időszakára, hogy jó közérzeted legyen és a hátfájdalmakra is megoldást találjunk. Ha fájdalom gyötör, dagadnak a lábaid vagy vizesedsz, akkor nem kérdés, hogy érdemes hozzám fordulnod.

Ha szeretnél többet megtudni a kismama masszázsról, bátran keress fel valamelyik elérhetőségemen vagy kövesd live bejelentkezéseimet, ahol erről is mesélek majd nektek.