Nem is gondolnád, mennyit segíthet az apuka a szülőszobában!

Ahogy közeledik a szülés időpontja, úgy merül fel egyre gyakrabban a kérdés a szülők életében, hogy benn legyen-e az apa a szülőszobában. Van ott helye? Zavarja majd az orvosokat? Tud segíteni valamiben? Esetleg félő, hogy „megundorodik” a látványtól? Ha ezek közül bármelyik kérdés felmerült már bennetek, akkor ez a bejegyzés nektek szól!

Nagyon lényeges, hogy a szüléssel kapcsolatos lényeges információkról a férfi is tudjon, hiszen a gyermek világrajövetele életre szóló élmény lehet számára is, ha tudja, mi is zajlik éppen körülötte a szülőszobán és nem érzi magát feleslegesnek. Ha ellátogattok hozzám egy apás szülésfelkészítőre, akkor nagyon sok praktikus dologról és fontos tudnivalókról beszélgetünk majd. A három órás társalgás után az apa nem csak felkészültebb lehet a nagy napon, de egy ilyen jellegű beszélgetés sokat segíthet a stressz leküzdésében is.

Neki is fontos tudnia, mikor kell elindulnotok a kórházba!

Hogy mikor érdemes elindulnotok a kórházba? Ha előre megbeszéljük ezt, többé nem kell aggódnotok amiatt, hogy esetleg nem tudjátok majd, mit tegyetek, amikor elfolyik a magzatvíz. Ez nem csak az anyukának nagy segítség, de a szülés közben felmerülő komplikációk egy részét is elkerülhetitek.

Beszélgetünk a szülés szakaszairól is!

Elmondom nektek azt is, milyen négy szakasza van a szülésnek és melyik fázisban mivel segíthet a legtöbbet az apa, ugyanis számos ilyen módszer létezik, amelyeket nagyon könnyű megtanulni.

Fájdalomcsillapító masszázzsal segíthet neked az apa!

Egy apás szülésfelkészítőn a fentiek mellett különböző fájdalomcsillapító masszázs módszerekről is szó lesz majd, melyek nagyon egyszerűen elsajátíthatók, segítségükkel pedig a párod tudja csillapítani a kellemetlenségeket, miközben életet adsz a gyermeketeknek. Ezzel 60%-ot tud csillapítani fájdalmaidon.

Ennek az egyéni apás szülésfelkészítő tanfolyamnak a segítségével sokkal inkább képben lesztek, hogy milyen valójában a szülés, és így ha esetleg még nem dőlt el, hogy a párod bent lesz-e a szüléseden – vagy mennyire lesz bent-, a szülésfelkészítés után egyértelműen el tudjátok dönteni. Egyszer kell, hogy eljöjjetek és 3 órát leszünk együtt. Ez alatt minden fontos téma átbeszélésére jut idő. A 30. hét körül ajánlom a találkozót.