Nem sikerül a teherbeesés, pedig a tested egészséges?

Sokszor hónapokat vagy éveket kell várni a vágyott babára, holott a kivizsgálás eredménye alapján egészséges és fogamzóképes a leendő anya.
Mit lehet ilyenkor tenni a teherbeesés elősegítéséért?

Dúlaként és kismamamasszőrként nagyon sok várandóssággal és babaszületéssel találkoztam, sok kismama történetét ismerem. Összegyűjtöttem hogy mi az az 5+1 fontos dolog, amivel elősegíthetitek az áldott állapotot.

5 +1 fontos dolog, amit a sikeres teherbeesésért tehetsz:

  • Aludd ki magad. Napi 8-9 órát minden nap tudj aludni, mert ez a hormonrendszert és a test egészséges működését is nagyon befolyásolja.
  • Fontos az, hogy jó és oldott legyen köztetek a szexualitás.
  • Tegyetek róla, hogy a szexet izgalmasnak éld át a pároddal. A hosszabb előjáték nekünk nőknek nagyon fontos és szükséges, mivel a tested és a méhed eközben tud felkészülni.
  • Szedjél D vitamin cseppeket, napi 5 cseppet. Ennek nagyon nagy szerepe van a sejtek képződésében is. 
  • Csináljatok hetente minimum egyszer romantikus programot pároddal.
  • Kerüld a stresszt. A napi szintű stresszt úgy tudod oldani, hogy amikor feszült vagy, akkor jó nagy sóhajtásokkal fújod ki magadból a feszültséget. A stressz rossz hatást gyakorol azokra a hormonokra, amik behívják a babát. Oldd a stresszt!

Van olyan panaszod, amiben segítséget kérsz? Van olyan kérdésed, amire szeretnél választ kapni a teherbeeséssel kapcsolatban? Hívj bátran telefonon a +36-30-273-4995 telefonon, beszélgessünk Rólad!

fotó: Meg Bitton Photography