Lehet szexelni a terhesség alatt?

A babavárás minden nőre másképp hat. Míg vannak, akiknek annyira megnő a libidója, hogy még a második és harmadik trimeszterben is gyakran összebújna apával, addig mások inkább csak bújásra és cirógatásra vágynak az aktus helyett. Ám számos tévhit él az emberek fejében azzal kapcsolatban, hogy maga szex árt-e a babának. Lássuk, mi az igazság!

Vajon az apa pénisze ingerli a babát? Milyen gyakran szabad, vagy kell összebújni a várandósság alatt és vonzó-e a nő, ha terhes? Vannak-e bababarát pozitúrák és belefér-e a hardcore szex a babavárás időszakába? Nos, ezek a kérdések mind teljesen jogosak!

Mit tapasztal a magzat az összebújásból?

Döntsük is le rögtön az elején ezt a tévhitet, hiszen a magzat a terhességi szexből semmit nem érez, hiszen a méhben található erős izmok és a méhnyak körüli nyálkahártya védik minden külső hatástól. Az orgazmussal járó összehúzódások pedig egyáltalán nem azonosak a szüléssel járókkal.

 
Van javasolt pozíció a terhesség alatt?

Ajánlott olyan pozíciókat választani a babavárás időszaka alatt, amely kényelmes és ahol az édesanya hasa nem nyomódik meg.

Van olyan, amikor nem javasolt az együttlét?

Igen, több ilyen tényező is van, amelyek mellett nem javasolt az együttlét, ám erről az orvos minden esetben tájékoztat. Ilyen például az, ha ikerterhességről beszélünk vagy éppen ha korai szakaszban vetéléssel vagy éppen korszüléssel végződött az előző terhesség. Szintén nem javasolt akkor, ha hüvelyi fertőzés, magzatvíz szivárgása, vérzés, alhasi fájdalom, görcsölés, megrövidült, illetve kinyílt méhszáj esete áll fenn.

Természetesen ha mindezek ellenére bármilyen rendellenességet tapasztalsz az együttlét közben vagy után, mindenképpen érdemes felkeresni a nőgyógyászodat!