Mit tegyél, ha megfáztál a terhesség alatt?

Egy szimpla megfázás alapvetően meg sem kottyan az embernek, hiszen egy kis orrfújásba és torokfájásba még senki sem halt bele. Egészen máshogy fest a helyzet azonban, ha babát vársz. Különösen ebben az időszakban fontos ez, ugyanis nem csak a meghűlés miatt kell aggódnod, de az influenza vírus is veszélyes lehet rád. Ha éppen benne vagy a dologban vagy csak aggódsz, mit kellene tenned, ha te is elkapnád, akkor ez a bejegyzés most neked szól. Lábaljunk ki együtt a kismama-náthából!

Először is: nyugodj meg!

Ha bármilyen tünetét érzed magadon a megfázásnak, semmiképpen ne kezdj el stresszelni, ugyanis ezzel magadon nem segítesz, a picinek viszont nem teszel jót. Ezért próbálj meg megnyugodni, ugyanis van megoldás a problémára!

Ha még nem komoly a dolog

Ha csak egy kicsit kapar a torkod vagy folyik az orrod, akkor érdemes bevetned néhány olyan praktikát, amely neked jót tesz, a fejlődő magzatnak viszont nem árthat. Lássuk, mik ezek!

Bő folyadékbevitel
Legyen az víz, gyümölcs-vagy gyógynövénytea, húsleves vagy gyümölcslé, a sok folyadék, amely a torokfájáson és a szervezeted hidratálásában is segítenek.

Gyümölcsök
Tele vannak vitaminnal, nagyon finomak és ha esetleg nincs étvágyad, akkor is jót tesznek a szervezetednek, hiszen kalóriát és tápanyagot is viszel be segítségükkel a szervezetedbe. A gyógynövények közül remek választás a csipkebogyó, a hársfavirág és a homoktövis is.

Méz vagy méz alapú szopogató tabletták
A méznek számos fontos élettani hatása van, amelyet ezért a mindennapokban is érdemes fogyasztani, ám megfázás esetén kiemelt jelentősége van. Ha esetleg nem kedveled az ízét vagy nem veszi be a gyomrod a várandósság alatt, akkor érdemes méz alapú szopogató tablettát vagy cukorkát választanod.

Immunrendszer erősítése
Annak érdekében, hogy az immunrendszered újra megerősödjön, érdemes a probiotikumok közül választanod. Emellett kitűnő választás az echinacea csepp vagy a grapefruit csepp is, de érdemes ebben az időszakban a C-és D- vitaminból dupla adagot bevinni a szervezetbe. Lényeges emellett, hogy gyakran moss kezet, valamint ha van rá lehetőséged, használj orrmosó készüléket, ezzel ugyanis átfertőtlenítheted az orrodat, az arc-és homloküregedet.

Ha úgy érzed, nagyobb a baj

Ha lázas vagy, nagyon köhögsz és váladékozik az orrod, akkor nincs mese, irány az orvos! Ugyanis így megkapod a megfelelő ellátást, amelyek leviszik a lázadat és enyhítik az egyéb tüneteket is.