Kevesen beszélnek róla, pedig fontos: a terhesség során szétnyílt hasizom!

A terhesgondozás során mind a nőgyógyásznál, mind pedig a védőnőnél nagyon sokféle dologról esik szó a várandósságról, a baba fejlődéséről, mind pedig a te egészséged szempontjából is. Ugyanakkor azt tapasztalom, hogy nagyon kevés szakember fektet hangsúlyt a szülés utáni hasizom visszaállításra és a legtöbb újdonsült édesanya nem is tud róla, milyen állapotban van a hasfala, miután életet adott a gyermekének. Pedig nem csak esztétikai szempontból fontos a hasizom visszaállítás, de egészségügyi problémák is adódhatnak belőle a későbbiekben. Nem véletlen, hogy a karácsonyi akciós kuponok között ez is helyet kapott!

A terhesség utáni szétnyílt hasizom tulajdonképpen természetes folyamat. Ne ijedj meg tőle, nem szétszakad a hasizmod, csak szétnyílik, hogy helyet adjon a babádnak. Azt látom, hogy nagyon sok nő keseredik el szülés után és sokan úgy érzik, sosem lesznek már igazán csinosak többé. Pedig egyszerűen csak az az oka a nem túl esztétikus hasfalnak, hogy az izmok nem álltak helye. A megoldás pedig nagyon egyszerű és már a szülés után néhány héttel teljesen helyreállhat a hasfalad, így pedig hamar újra bomba alakod lehet újdonsült anyukaként. Az általam kidolgozott hasizom visszaállító tornával megtanítom neked, hogy hogyan tudod 4-5 hét alatt visszanyerni a hasad feszességét és formáját. A hasad újra lapos és szép lesz.

Miért fontos, hogy helyre állítsd a hasizmod szülés után?

Amennyiben a hasizom szétnyílva marad a szülés után, akkor esztétikai problémán túl egészségügyi problémát is fog okozni később, például köldöksérvet, nyelőcső süllyedést, éjszakai horkolást és oxigénkimaradásos állapotot okozhat hosszú távon. A hasfal visszaállításról sajnos eddig nem beszéltek eleget, pedig minden szülés után szükséges visszaállítani a hasizmot. A tanításra jöhetsz babával és baba nélkül is, a gyakorlatok betanítása ugyanis mindössze húsz percet vesz igénybe, később pedig otthon is elvégezheted ezeket a mozdulatsorokat.

Mi segíthet a visszaállításban?

Az általam kidolgozott gyakorlatok nagyon egyszerűek és egyáltalán nem nehéz megtanulni őket. Bár érdemes minden nap háromszor elvégezni ezeket a tevékenységeket, viszont a jó hír az, hogy mindössze néhány percet vesz igénybe. A baba mellett könnyedén, otthon is elvégezheted ezeket a speciális mozdulatokat, amely összesen öt feladatból áll. Tematikusan hétről hétre egymásra épülve nehezül majd a torna, követve azt, ahogyan a hasizmod erősödik. Az első héten 3×1 percet vesz igénybe, az ötödik-hatodik héten sem lesz több 3×3 percnél a gyakorlatsor.

Mikor érdemes elkezdeni a tornát és mikor lesz eredménye?

Ezt az általam kidolgozott tortát már szülés után két héttel, császármetszés esetén három héttel érdemes elkezdeni és mindössze 4-5 hét alatt teljesen helyreáll majd a hasizmod. Ez azt jelenti, hogy egy hét hetes baba bomba anyukája lehetsz úgy, hogy minimális erőfeszítést teszel ennek érdekében.

Lepd meg magadat vagy szeretteidet gondoskodó ajándékkal egy kupon formájában!

Szülés utáni hasizom visszaállítás