Rajtad is eluralkodhat a harag szülés után!

Most arra gondolsz, hogy mégis mi miatt lehetsz dühös ebben az időszakban? A helyzet az, hogy ennek számos oka lehet még akkor is, ha sok édesanya ezt sosem vallaná be vagy mondaná ki. Természetesen nem kell, hogy ez a gyakorlatban is így legyen, ugyanis ha most kismamaként olvasod ezt a bejegyzést, akkor tudnod kell, hogy egy kis odafigyeléssel megelőzheted mindezt és tökéletesen boldog időszak elé nézhettek a gyermeketekkel.

Mi miatt lehet benned harag?

Haragudhatsz magadra, ha esetleg nincs elég tejed vagy éppen nem vagy elég türelmes a gyermekeddel szemben. Lehetsz dühös a férjedre, ha esetleg kevesebbet segít be a háztartásba a munka mellett, de sokszor a világra is haragudhatsz, mikor a baba már megint felsírt éjszaka. Mindezt persze rendszeresen lelkiismeret- furdalás követi, amivel így tulajdonképpen ördögi körbe kerül az édesanya, hiszen valami miatt szinte mindig rosszul érzi magát, csak éppen mindig valami más miatt. Ez pedig hosszú távon tarthatatlan állapot, pláne, hogy semmi rosszat nem követtél el.

Mit tehetsz az ellen, hogy ez ne így legyen?

Lényeges tudnod, hogy ebben az esetben is igaz, hogy egy megfelelő kompetencia érzés ezt mind megakadályozhatja. Ebben segítenek a különböző szülés előtti és az azt követő felkészítő tanfolyamok is, amelyeket megtalálsz az oldalamon is.

Ne ess kétségbe!

Az elmúlt hetekben több bejegyzésben is írtam nektek arról, mi mindent érezhetsz a szülést követő időszakban. Még mielőtt teljesen kétségbe esnél és azt gondolnád, hogy csak rossz dolgok várnak rád a szülés után, szó sincs erről, hiszen a határtalan öröm érzése is ugyanolyan jellemző ebben az időszakban. Ezt pedig érdemes megosztanod a szeretteiddel is és elhalmozni vele a gyermeked apját is, hiszen így kovácsolódtok szépen lassan boldog és kiegyensúlyozott családdá.