Babát vársz és kicsit megijedtél, mi lesz ha megérkezik a kicsi? Van segítség!

Amikor kiderül, hogy bővül a család, az bizony megannyi izgalommal jár. A sok pozitív érzés és a baba érkezésére való készülődés mellett viszont az is teljesen természetes, ha a kismamán időről időre erőt vesz egy kis félelem. Milyen lesz a szülés? Mit tegyek majd, ha nem értem, miért sír a gyermek az első hetekben? Ezek teljesen természetes gondolatok, de nem szabad hagyni, hogy eluralkodjon rajtunk a félelem. Annak érdekében, hogy problémamentes legyen a terhesség, pozitív élmény a szülés és gondtalan a gyermekágyi időszak is, érdemes néhány szolgáltatást felkészítőt igénybe venni a kismamának, sőt, a kispapának is!

Kismama masszázs
A nyugalom egyik fontos alapja az, hogy a kismama komfortosan érezze magát a bőrében és ne kelljen nap mint nap megküzdenie a várandósság okozta kellemetlenségektől. Az általam, kismamáknak kifejlesztett speciális masszázs lábdagadásra, alagút szindrómára, a hát izomzatának lazítására.

Enyhíti a hát fájdalmait, segít a láb duzzadásán. Lazítja a medence körüli izmokat és a csípőizmokat. Enyhíti, illetve megelőzi az alagút szindrómát. Elkerülhető vele a terhességi csíkok kialakulása is. Heti egy alkalom igénybevételével már nagyon jó eredményeket lehet elérni, ráadásul a terhesség legelejétől a negyvenedik hétig várom a kismamákat. 

Egyéni apás szülésfelkészítő
Felkészíti az anyát és az apát a szülésre a test működésének megértésén keresztül és nagyban segíti az apa és anya együttműködését a szülés során. Az apa megtanulja a fájdalomcsillapító masszázst, amit a szülés teljes hossza alatt használni fog, és ezzel 60-70%-os fájdalomcsillapítást tud adni majd. A szülés folyamatának teljes körű áttekintése mellett, szó esik az esetleges komplikációkról és azok kezelési, illetve elkerülési lehetőségeiről egyaránt.


Az általam kifejlesztett egyéni apás szülésfelkészítő előnyei:
– nagy százalékban elkerülhetők a komplikációk
– nem lesz traumaélmény a szülés sem az anyának, sem az apának, sem a gyermeknek
– a kismama tudatosan fogja tudni használni a szülés során a testét és a hormonokat, jó irányban tudja tartani a folyamatokat és nem fog sodródni az árral
– kompetenciát és biztonságot ad
– erősíti az összetartozás élményt az anya és az apa között
– nagyban megóvható a gát ezzel a felkészítéssel, hiszen a kitolási szakaszban tanult technikák segítenek ebben


Gyermekágyi és szoptatásra felkészítő
E felkészítő során az anya és apa is megtanulja, hogyan tudnak igazi és megfelelő figyelmet adni gyermeküknek már csecsemőkortól kezdve. Megtanulják, hogyan tudnak jól szeretni, figyelni, segíteni a babát, amikor még csak sírással tudja kifejezni az igényeit. A szoptatás első félévét strukturáljuk, megértjük, hogy az idegrendszeri fejlődése kapcsán miként alakul az alvása nappal és éjszaka. A szülők emellett ennek köszönhetően fel tudják ismerni a hasfájás fajtákat és megismerik azok kezelési módjait is. A hideg-meleg hőérzetről is lesz szó, ráadásul megtanuljuk a sírás valós okait, emellett az anyuka és az apuka el tudja dönteni, miként kell megnyugtatni a babát az adott helyzetben. A felkészítő a szülői kompetenciát segíti, biztonságot ad, így pedig a babát sem traumatizálja az első összeszokásos időszak. Nem lesz túlfáradás senki részéről, jó problémamegoldó működést ad, jól tudnak majd a szülők reagálni a gyerek problémáira, mert érteni fogja, hogy mi zajlik a babában, így érzelmileg elérhető szülő lesz a kicsi számára. Ezek összessége stabil, kiegyensúlyozott és jó szülő-gyerek kapcsolatot alakít ki.