Félsz a szüléstől? Gyere, segítek!

Ha kismama vagy, akkor bizonyára számos könyvet, újságot, online cikket és internetes fórumot átböngésztél keresve a választ arra a kérdésre, hogy milyen is a szülés. Vajon mennyire fog majd fájni? Mi fog történni? Mi lesz, ha nem tágulsz ki eléggé? Mi történik, ha esetleg valami komplikáció lép fel? Ha ezek a kérdések benned is megfogalmazódtak, akkor most a legjobb helyen jársz. Mivel számomra mindkét gyermekem születése csodálatos volt, ezért szeretném, ha minden édesanya átélhetné ugyanezt.

Beszélgessünk!

Az első és legfontosabb az, hogy beszélgess olyanokkal, akik szakemberek. Először is tájékozódj az orvosodnál, kérd meg, mesélje el, mi történik majd és mire számíthatsz! Ha van rá lehetőség, menjetek be a szülőszobába és ismerkedj a környezettel, hidd el, a lelked már ekkor megkönnyebbül egy kicsit. Azonban sok kismama számára nem elég ez az egyszeri beszélgetés és a „helyszínbejárás”. Ha úgy érzed, szeretnél beszélgetni valakivel, aki átélte már a szülést és számos más gyermek világrajövetelénél is jelen volt dúlaként, akkor keress fel bátran!

Miről beszélgethetsz velem?

Amiről csak szeretnél, itt nincsenek tabu témák! Különösen hatásos egy ilyen konzultáció, ha közben egy regeneráló kismama masszázson is részt veszel, ugyanis így nem csak lelkileg, de testileg is elengedheted magad. Megszabadítalak a terhességgel járó fizikai kellemetlenségektől és a lelki kételyeidtől egyaránt.

Szülésfeldolgozás

Ha már világra hoztad a gyermekedet, akkor számodra a szülésfeldolgozást tudom ajánlani. Kevés lehetőség van manapság ugyanis arra, hogy igazán értő szakemberrel átbeszélhesd a szülésedet. Minden nagy történetet az életünkben érdemes feldolgozni, egy gyermek világrahozatala pedig talán minden eddiginél elképesztőbb élmény lehet az életedben. Ennek a feldolgozása nem csak akkor fontos, ha valami problémád volt, hanem problémamentes szülést követően is. Ez az élmény egész életre szól. Ezért lehetőséget biztosítok neked arra, hogy masszázs közben elmeséld a te sztoridat, ami által megfelelően fel tudod dolgozni azokat az érzéseket, amik maradnak benned a szüléseddel kapcsolatban. Gyere a szülés után minél hamarabb! Miközben masszírozlak, hallgatom a történetedet. Bármit elmondhatsz, elmesélhetsz nekem vagy kérdezhetsz nyugodtan.

Szülésélményed feldolgozása után teljesen érthetővé válik számodra az, hogy mi miért történt. Így nem maradnak majd benned olyan stresszes élmények vagy ki nem mondott gondolatok, érzések, amik zavarnának a jövőben, esetleg a következő szülésednél félelmet keltenének. Rengeteg mindent meg lehet előzni ezáltal.

Ha kismamaként úgy érzed, nem készültél még fel eléggé arra, hogy valakivel kendőzetlenül beszélgess a szülésről, csatlakozz hozzám online! Az október 24-én indított élő Facebook beszélgetésemben ugyanis pont erről a témáról lesz majd szó!
Bővebb információért kattints ide!